GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ağustos 2017 Çarşamba 14:13

Kiraz'da çiftçinin bayramı: Su derdi kalmadı!

Kiraz'da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen iki sulama göletinin işletmesi geçtiğimiz günlerde imzalanan protokolle Kiraz Belediyesi'ne verilmesinin ardından 3 Temmuz tarihinden itibaren vatandaşlara sulama amaçlı su verilmeye başlandı.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın Devlet Su İşleri Bakanlığı ile yoğun görüşmeleri sonucu geçtiğimiz günlerde her iki göletin işletmesinin verilmesi için protokol imzalanmıştı.

Kiraz'da Haliller Mahallesi ile Çatak Mahallesi'nde bulunan DSİ'ye ait iki göletin işletmesi Kiraz Belediyesi tarafından başlanarak su ihtiyacı olan vatandaşlar göletten su kullanmaya başladı.

Haliller Mahallesi ve civarındaki 2 bin 880 dekar tarım alanına su verecek Haliller Göleti ile ilçe merkezinin kuzeyindeki 2 bin 110 dekar tarım alanına su vermeye başladığı öğrenildi.

Çatak ve Haliller göletlerinin Kiraz Belediyesi'ne devri yapıldıktan sonra iki göletten su ihtiyacı olan ve almak isteyen vatandaşların belediyeye veya mahalle muhtarlarına müracaat ederek su kullanımı
yönünde başvuruda bulunabilecekler.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ilçeye gelerek Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar'ı makamında ziyaret etti. Burada gerçekleşen görüşmenin ardından Haliller ve Çatak göletlerinin kullanımına ilişkin protokol imzalanmıştı.