GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2016 Cuma 13:18

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki akademisyen zirvesinde 2 flaş karar!

CHP Genel Başkanı İzmir ziyaretinde bir araya geldiği akademisyenler işsizlikle ilgili rapor sundu. Akademisyenler bu kez strateji değiştirdi. Halkın gündemine göre yapılacak yeni organizasyonların başlangıcı için Giresun’da fındık, Kütahya’da şeker pancarı çalıştayı düzenlenecek.

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belli aralıklarla bir araya geldiği akademisyenler toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi.

Balçova’daki park açılışından sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına katılan Kılıçdaroğlu aradaki boşluk zamanda akademisyenlerle bir araya geldi. CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız'ın koordine ettiği akademisyenler toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, bundan sonra belirlenecek yol haritası da konuşuldu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na şimdiye kadar teknik ve teorik bilgiler veren akademisyenler bundan sonra parti politikalarının da gereği olarak çalışmaları farklı bir biçimde şekillendirecek. Ülkede yaşayan vatandaşları doğrudan ilgilendiren ekonomik ve siyasi gelişmeler çerçevesinde toplantılar yapacak. Son toplantıda doğrudan ekonomi konusuna vurgu yapılırken Giresun’da fındık, Kütahya’da şeker pancarı çalıştayı gerçekleştirilecek. Ayrıca, illerin ve bölgelerin sorunları ile ilgili raporlar da sunulacak.

Öte yandan toplantıda işsizliğin de gündeme geldiği öğrenilirken akademisyenler işsizler ordusu başlığı altında bir raporu Kılıçdaroğlu’na sundu.