GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2016 Cuma 10:55

Bahçeli'den İzmir'de net mesaj: 19 Haziran bizim için...

MHP Lideri karayoluyla geleceği kentte Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada muhaliflere mesaj veren Bahçeli, "Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır" dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - MHP’de uzun yargı krizinin ardından gerçekleşecek olağanüstü kurultay öncesi tartışmalar sürerken, İzmir Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ağırladı. 

MHP Lideri Bahçeli akşam saatlerinde karayoluyla İzmir’e geldi. 

Partililer tarafından Belkahve mevkiindeki kent girişinde karşılanan Bahçeli, Tarihi Havagazı Fabrikası’na geçti. 

Burada geniş katılımlı iftar yemeğine katılan Bahçeli'ye partililer yoğun ilgi gösterdi.

Programda yaklaşık 2 bin partiliye seslenen MHP Genel Başkanı'nın hedefinde muhalifler ve hükümet vardı. 
Bahçeli, Pazar günü muhaliflerce yapılması planlanan kongreyi değerlendirerek, "Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 19 Haziran'a davetiye çıkaranlar, yalandır, riyadır, aldatmadır. Bizim 6. olağanüstü kurultayımız 10 Temmuz'da olacaktır" dedi.

İZMİR’İ ÖVDÜ, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
İzmir’in milli mücadele dönemindeki rolünden örnekler veren Bahçeli, son dönemde yaşananlar üzerinden hükümete yüklendi. Bahçeli, “İzmir milli mücadele yıllarının en canlı şahididir. İşgale direncin parlak yüzü İzmir’de görülmüştür. Atılan ilk kurşun burada adres ve yerini bulmuştur. Atatürk ve kurucu kahramanların cesaretleriyle düşman denize dökülmüş, esaret toprağa gömülmüştür. İzmir Türklüğün ruhunu kirlettirmemiştir. Çünkü İzmir Türk’tür. Türklüğün kalp atışıdır. Mondoros'ta yazılan oyun İzmir de bozuldu. Sevr’de planlanan yıkım İzmir’de yırtıldı.  İzmir ihanete teslim olmadı. Çağdaşlaşma batılılaşma adına başlatılan kökümüzden kopuş amacına ulaşamadı. Ancak bugün Türkiye Cumhuriyeti ağır tehditlerle karşı karşıyadır. Kuruluş mirası, ruhu dayatmalarla tahrip edilmekte, zorlamalarla yıpratılmaktadır. Ülkemizin pek çok sorunu olmasına rağmen siyasi iktidar başkanlık sistemi demektedir. O olmadı yarı başkanlık o da olmadı partili cumhurbaşkanlığı diyerek sinirleri geren bir dayatma içindedir. Amaç cumhurbaşkanının devletin yetki ve gücünü elinde toplamasıdır. İzmir’in vekaletini üstlenen yeni başbakanın ilk görevi bu olmuştur. Türkiye rejim ve sistem konusunda kilitlenmiştir. AKP millet iradesi üzerinde kumar oynamaktadır. Türkiye’nin geleceği bir kişinin konforuna, kibir ve kifayetsizliğine teslim edilmiş, onun keyfine bırakılmıştır.  Ülke geriye düşürülmüştür. Aslında AKP’nin milletin taleplerine uygun şekilde anayasa değiştirmek hak ve özgürlükleri zenginleştirmek gibi arayış ve kaygısı kesinlikle yoktur.  İstismarcılar anayasa değişikliği kozuyla Türkiye’yi tarihsel rotasından çıkarmayı, kuruluş kolonlarını birer birer kırmayı amaçlamaktadır. Sosyo- ekonomik çöküntüyü kafaya takan yoktur.  Liselerde başlayan tepkisel davranışları konuşan yoktur.  Kanlı terör her gün ocakları söndürürken Türkiye’ye çok ciddi sorunlarla beka sorunlarıyla boğuşurken başkanlık fırsatı gözlenmektedir.  Türkiye mahvolmanın eşiğine gelmiştir” dedi.

ÜLKÜCÜ DOĞDUK, ÜLKÜCÜ ÖLECEĞİZ
“MHP Türkiye’ye tuzak kuranlara korkusuzca direnmiştir” diyerek konuşmasına devam eden Bahçeli, “ Hiçbir korkuya boyun eğmedik. Oyunu gördük oyunu okuduk ve oyunları teker teker bozduk. Yine yapacağız. Bizimle uğraşılması boşuna değildir. Bizi engel görüyorlar. Biz olduğumuz sürece bayrağın inmeyeceğini biliyorlar. Bölünmenin hayal olduğunu görüyorlar. MHP dimdik durdukça amaçlarına ulaşamayacaklarını biliyorlar. Türkiye’ye diş bileyenler tam karşı cephemizdedir.  İzmir’den söylüyorum; Türk milliyetçileri var olduğu sürece hiçbir hain hesap tutmayacaktır. MHP Türk milliyetçiliğinin ruh köküdür.  Ülkücü doğduk, ülkücü yaşadık ve ülkücü öleceğiz. Gün oyunları bozma, ilkelerimize sahip çıkma günüdür. Yolumuz doğru yönümüz bellidir” açıklamasını yaptı.



19 HAZİRAN YOK HÜKMÜNDEDİR
Bahçeli kurultay tartışmaları üzerinden parti içindeki muhalefete çok sert sözlerle yüklendi. Bahçeli partisinin geçmişten beri aynı anlayışla karşılaştığını da ifade ederken, “MHP’de hiçbir emeği olmayan paradigmacılar il il dolaşarak imza topladılar. Karanlık yüzler değişse de amaçları hiç değişmedi. Parti içi demokrasi gelişsin diyenlerin MHP’yi marjinal konuma getirmek, MHP’yi sokağa çekmek ve operasyon partisi yapmak amacındadırlar. Beklenti MHP’yi önce meclisin, sonra Türk siyasetinin dışına çıkarmak ve etkisizleştirmektir. Sinsi hesaplar yapanlar bu oyunun destekçisidir. Pensilvanya oyundadır, kaçak saray, iktidar, PKK, DHKPC oyunun arkasındadır. Şu anda MHP’yle uğraşmayan hiçbir çıkar lobisi kalmamıştır. Çıkarı davasından büyük Truva atları milletvekili adayı olmadığı için değişimci, sanal kahraman kesilmiştir. 19 Haziran Pazar günü olağanüstü kurultay yapmaya çalışacaklardır. Ülkücü geçinenler ve ülkücülükten geçinenler MHP’yi boğmaya çalışıyorlar. Yargıtay karar verse de 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 19 Haziran'a davetiye çıkaranlar, yalandır, riyadır, aldatmadır. Bizim 6’ıncı olağan kongremiz 10 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Arena Spor Salonunda yapılacaktır. Tüm ülkücüleri oyunu bozmaya davet ediyorum.  Bilesiniz ki her talebiniz benim için önemlidir. İyi niyetli sıkıntıların farkındayım. Ahlaki isteğin karşılanması haktır. MHP’nin önü açılsın diyenler MHP üstüne oynanan büyük oyunun figüranlığını yapmaktadır. Hep birlikte 10 Temmuz günü başaracağız. MHP’yi temizleyeceğiz” diye konuştu. 

BUNDAN SONRA LİDERİMİZ BAHÇELİ KONUŞACAK
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın da hedefinde muhalifler vardı. Karataş şunları söyledi: 1 Kasım seçimlerinden bu yana yaşanan süreçle ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.  MHP İzmir İl Teşkilatında görev yapıyoruz. Birçok seçimi ülküdaşlarımızla birlikte yürüttük. Bu seçimlerde çaba sarf eden bütün gönüldaşlarıma şükranlarımı borç bilirim. Söyleyeceklerimi emek dökenler üstüne alınmasın.  Özellikle mahalli idareler seçiminden bahsetmek istiyorum.  MHP İzmir’in 30 ilçesinde ve büyükşehir belediyesinde aday çıkarttık. Bu süreç içinde kendisini ülkücü olarak tarif eden bugün de hiç durmadan konuşan bazı şahsiyetler var ki MHP den ziyade başka partilere çalıştı.  Sanki seçimde ter akıtmışlar, gönüldaşlarımla mücadele etmişler gibi hakkı olmadığı halde konuşuyorlar.  Sözde Türk milliyetçisi olan, ülkücü çizgisi olan hiçbir seçimde MHP’ye çalışmayanlar var.  Önüne gelen konuşuyor. Seçimde çalışmayanlarla birlikte bunlar beraber MHP’ye ne olacak diye konuşuyorlar.  Seçim sandığı ne olacak diye sormadılar. Söz konusu kurultay olduğunda MHP’yi dizayn etme ve yön verme çabasına giriyorlar.  Vatan Partisi’nden aday oluyor, MHP’yle ilgileniyor. Madem oradan aday oldun senin ülkücülükle ne alakan var? Başbuğu başbakan yapamadık diyor. Başbuğun partisinde görev yapacaksınız beyler. Karşı partide çaba harcarsan nasıl başbakan yapacaksın? Böyle samimiyetsizlik olur mu? Bundan sonra liderimiz Devlet Bahçeli konuşacak hep beraber bu oyunu bozacağız.

TEŞKİLATLA TOPLANTI
Bahçeli yemeğin ardından il teşkilatı, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililerle tarihi binada toplantı gerçekleştirdi.