GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Kasım 2017 Perşembe 15:34

Kemeraltı işte böyle kurtulur!

TARKEM’in dün gerçekleştirdiği 5. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yönetim sermaye piyasasına açılma kararı aldı. Başkan Yardımcısı Uğur Yüce sermaye piyasasına açılıma tarihini Nisan ayı olarak ifade etti.

EGEDESONSÖZ- Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret (TARKEM),  kurulduğu 2013 yılında beri İzmir’in tarihi değerlerini ayağa kaldırmak ve dünyanın en büyük açık hava ticaret merkezi sayılan Kemeraltı Çarşısı’nda vizyon projeler geliştirerek tarihi mirası korumayı ve bunları ayağa kaldırma çalışmalarını sürdürürken,  şirket yaklaşık 5 ay sonra sermeye piyasasına açılma kararı aldı.

DÜNYADAKİ İZMİRLİLERE ÇAĞRI
TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Yüce, Mart veya Nisan ayında 500 şirket sayısına ulaşarak sermaye piyasasına gireceklerini ve halka açık ticaret yapılacağını kaydetti.

Ege’de Sonsöz’e konuşan İzmir’in duayen işadamı Yüce “TARKEM’in şirket sayısını 500’e tamamlayıp sermaye piyasasına açılma kararı aldık. Mart veya Nisan gibi en geç, sadece Türkiye’de değil dünyada yaşayan İzmirlilere TARKEM’e ortak olmaları yönünde çağrı yapacağız. Sermaye Piyasası kurallarına göre şirket sayısını tamamladıktan sonra sermaye piyasasına gireceğiz” dedi.

BİN DE OLUR BİR MİLYON DA
Sermaye piyasasına girdikten sonra isteyen vatandaşlar hisse senedi alarak şirketin ortakları olabilecek. TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüce “Sermaye piyasasına girdikten sonra bin TL’si olan da ortak olabilecek, bin milyon TL’si olan da girebilecek. Şirketin hisse senetlerini satın alarak ortak olma yolunu açmış olacağız” şeklinde konuştu.

“İYİ NİYETLİDİR DESTEKLİYORUZ”
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı ve aynı zamanda TARKEM Yönetim Kurulu Üyesi olan Ümit Kaya ise TARKEM’in sermaye piyasasına açılmasını değerlendirdi. Dernek Başkanı Kaya şöyle konuştu:

“TARKEM’in sermayesini şirket ortaklarını artırması Kemeraltı için de iyi olacağını bu çalışmanın iyi niyetli olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta buranın yaşaması için TARKEM büyük şirketleri getirmesi, Kemeraltı’nın gece yaşaması, metruk haldeki binaların ayağa kaldırılması gibi çalışmaları esnafımız için de doğru bir adımdır.”