GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Kasım 2017 Perşembe 12:10

Ali Pehlivanoğlu'nun elinde 'dünya markası' olacaktı... Akhisar köftesinin acıklı serüveni...

Ege’nin en büyük marketler zinciri sahiplerinden Ali Pehlivanoğlu’nun 2008 yılında ulusal marka olma yolunda Akhisar Köftecisi sektörden çekiliyor. Pehlivanoğlu, iki şubesi için de geçtiğimiz hafta ‘Devren Kiralık veya Satılık’ ilanı verdi.

EGEDESONSÖZ- Ege’nin en büyük marketler zinciri sahiplerinden Ali Pevlivanoğlu, 2008 yılında iddialı bir şekilde gıda sektörüne yatırım yapmış, İzmir’de Akhisar Köftecisi markasıyla piyasaya girmişti. Pehlivanoğlu, ilk yıl 2 şube açtıktan sonra franchising yöntemiyle 50 şube açmayı planladıklarını söylemişti.

Gıda sektörüne yaklaşık 9 yıl önce giren Pehlivanoğlu, geçtiğimiz günlerde Gıda Çarşısı ve Karabağlar’da bulunan Akhisar Köftecisi şubelerinin ‘Devren Satlık veya Kiralık’ şeklinde ilanını verdi.

HEDEF ULUSAL MARKA OLMAKTI
Ekonomik nedenlerden devir veya kiralık olarak satışa çıkarıldığı tahmin edilen Akhisar Köftecisi şubelerinin sahibi Ali Pehlivanoğlu, 2008 yılında sektöre giriş yaptığında ulusal marka olma yolunda kararlı oldukları yönünde bir gazeteye yaptığı konuşmasında “Tüketicilerin yoğun ilgisi sonucunda başarılı olduğumuzu gördük. Şimdi hızlı şekilde şube açacağız. Yeni şubemiz Karşıyaka’da. Önce İzmir ve Ege’ye, sonra da İstanbul, Bursa gibi büyük kentlere gideceğiz. Alışveriş merkezlerinin içinde de olacağız. İlk beş şube bana ait olacak. Daha sonraki şubeleri ise franchise modeli ile açacağız. Kısa zamanda 50 restoran planlıyoruz. Ulusal bir marka haline geldikten sonra yurtdışında da şubeler açabiliriz ”demişti.