GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2024 Pazartesi 21:50

Kazalar sonrası Büyükşehir düğmeye bastı!

İzmir'de yaşanan yürüyen merdiven kazaları sonrası düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürüyen merdivenlerin Makine Mühendisleri Odası tarafından denetlenmesi için harekete geçti

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise geçtiğimiz günlerde Üçyol Metro'da gerçekleşen yürüyen merdiven kazası da yer aldı. 

KAZA SONRASI HAREKETE GEÇİLDİ
Kaza sonrası Makine Mühendisleri Odası’nın yapılan denetimleri incelemesi önergesi meclis gündemine geldi. Belediye Başkanı Cemil Tugay’a MMO ile protokol yapmasını içeren önergeye tüm partiler destek verdi.

YILDIR:  YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, “Arkadaşlarımızın bu konuda duyarlılığı yerindedir, uygundur. Biz de bu konuda yoğun bir çalışma içindeyiz. MMO ile de bir görüşme yaptık. Arkadaşlar rapor hazırlıyor ve bu kapsamda değerlendirmemiz devam edecek. Hafif bakım, ağır bakım gibi ayrımlar var. Bu ayrım nedeniyle ağır bakımın onlar tarafından yapılamadığını, hafif bakımın kontrol olarak yapıldığını belirttiler. Yani bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YILDIZ:  KAMUOYUNDA İTİBARLI OLACAKTIR
AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ise konunun önemine vurgu yaparken, “Çok önemli bir konu geçtiğimiz günlerde bir kaza oldu. Yaralanmalar ile ilgili sonuçlarla karşılaştık. Çok ertelenebilecek konu değil. İlgili komisyonlara gidip hızlı bir şekilde ki Makine Mühendisleri Odası bu konuda önemli bir etken olacaktır.  Hızlı bir biçimde bakımları konusunda kamuoyuna da açıklanmasını, ki MMO ile yapılacak çalışmanın kamuoyunda daha itibarlı olacaktır” diye konuştu.

ALTINKESER: İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR KONU
Yaşanan olayın ilk olmadığını belirten MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, “Bu yaşanan kaza yeni bir kaza değil. Kronolojisi var. Bu son kaza olmayacak. Bir sonraki kazaya mahal vermek için ivedilikle çözülmesi gereken bir konu” ifadelerini kullandı.

ATMACA: BİZ DENETİM YETKİSİ İSTİYORUZ
AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca  istenen yekinin sadece inceleme yetkisi olduğunu hatırlatırken, “Biz önergede size yetki istiyoruz. Makine Mühendisleri bakım yapsın demiyoruz, denetimleri yapsın diyoruz. Mevcuttaki firma 10’uncu aya kadar sözleşmesi var. Maalesef 28 milyonluk 2 yıllık sözleşme istisnai alım kapsamında yapılmış. Firmanın yeterliliği var mıdır bilmiyoruz. İşi yapan firma başka bir firma. Biz MMO’nun periyodik bakımları yapması için yetki istiyoruz” dedi.

TUGAY: GEREĞİNİ KARARLILIKLA YAPACAĞIZ
Açıklamalara yanıt veren Başkan Tugay, “Ben de tabii ki çok üzüldüm bu olay olunca. Arkadaşlarımızdan detaylıca konuyu incelemelerini istedim. Sonrasında MMO’yu biz çağırdık. Bizi rahatsız eden bazı bulgular var. En kısa sürede bunlarla ilgili radikal kararlar vereceğiz. Sorunlusu kimse bunların belediye  hizmet vermesini istemiyoruz. Gereğini kararlılıkla yapacağız. MMO’nun denetleyici olarak bu süreçte olması onay verdiğimiz bir konu” ifadelerini kullandı.

Yapılan görüşmeler sonrası ilgili önerge komisyonlara gönderilmeden oy birliği ile kabul edildi.