GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2022 Çarşamba 08:24

Kaya'dan Soyer'e sert sözler: CHP'nin İzmir'e attığı en büyük kazık!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya geçtiğimiz günlerde ÇED süreci durdurulan Menderes Katı Atık Bertaraf Tesisi projesi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e yüklenerek, "Orada binlerce dönüm zeytinliği tahrip edeceksin ancak elinde zeytin fidanı ile şirinlik yapıyorsun... Seferihisar belediye başkanlığı döneminde kaç dönüm zeytinlik ve mandalina bahçesine konut yapıldı?" diye sordu ve "CHP'nin İzmir'deki en büyük kazığı Tunç Soyer'dir. Seferihisar'ı almış ne varsa atmış, bütçeyi batırmış birini alıp, İBB başkanı yaptılar" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e bağlı Gölova-Çakaltepe Mevkii’nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Büyükşehir'in imar planlarını meclisten geçirdiği projeyle ilgili CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın “net bir karar verememesi” tepkilerin artmasına neden olmuştu.

Kendi ilçe belediye meclis toplantısında “ÇED süreci olumlu çıkarsa tesisi istiyorum” diyen Başkan Kayalar’a birçok kesim tepki gösterirken; AK Parti ve CHP tesis için sık sık karşı karşıya gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme gelen projeyle ilgili Başkan Tunç Soyer de Menderes toplantısı yapmış ve tesisle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Son olarak, ÇED başvuru sürecinde olan proje ile ilgili bakanlıktan durdurma kararı gelmişti. Kurum görüşleri doğrultusunda karar veren bakanlık ÇED süresinin durdurulması, konuların tekrar işlenmesi gerekliliğinin altını çizmişti.

Süreç ile ilgili Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Sonsöz TV'nin konuğu olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'NİN İZMİR'E ÇOK KAZIĞI VARDIR...
Menderes katı atık tesisi projesinin durdurulma nedeninin son dönemlerde popüler olan zeytinlikler olduğunu söyleyen Kaya, "Süreç durdu. ÇED'i olmayan bir projenin ihale edildiğinin örneği var mı? İzmir'de oldu. İmar planı yok ÇED tamamlanmamış ancak hemen ihaleye çıkmışlar. Bakanlık ÇED sürecini durdurdu. Güncel konu nedeniyle durdurdu. Durdurma nedeni neydi? Soyer, elinde zeytin fidanlarını dağıtıyor her yerde… Yanında zeytinlik var diye durduruldu... Orada binlerce dönüm zeytinliği tahrip edeceksin ancak elinde zeytin fidanı ile şirinlik yapıyorsun! Sayın Soyer Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptı... 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde kaç dönüm zeytinlik ve mandalina bahçesine konut yapıldı? İzmir'de en büyük zeytin kıyımı Soyer döneminde yapılmıştır. Soyer'in meşhur kaldığı konut da bu yasaya dayanarak yapılmıştır. Binlerce dönümü talan ettiler. Şu an çıkıp buralarda elinde bir tane zeytin fidanı ile… Timsah gözyaşları bunlar. Sen kestin güzelim zeytin ağaçlarını ev yaptın. CHP'nin İzmir'e çok kazığı vardır... CHP'nin İzmir'deki en büyük kazığı Tunç Soyer'dir. Seferihisar'ı almış ne varsa atmış, bütçeyi batırmış birini alıp getirip İBB başkanı yaptılar. İttifak ortağı HDP dediyse de o ayrı tabi" dedi.

BİZ KONUNUN TAKİBİNDEYİZ
Kendilerinin konunun takipçisi olacaklarını da dile getiren Kaya, "ÇED durdu. Biz sürecin baştan itibaren yanlışlığını belirttik. Alanın tarım ortasında, zeytinliğin ortasında ve Tahtalı Barajı'nın dibinde olduğunu söyledik. Bakanlık da bu görüş ve iddialardan sonrası ÇED sürecini durdurmuş oldu...  Hukuki anlamda bu süreçler gidiyor. İnşallah Menderes'in bu durumdan tamamen kurtulduğu yönündeki haberi de vermemiz uzak değildir... Menderes Belediye Başkanı ÇED olumsuz olursa karşıyım demişti, şimdi nerede? Menderes'in işyeri temsilcisi de neler neler diyor... 'Çok vahim. ÇED durunca ben Mendereslilerle olacağım' dedi. Onda o yürek yok da… Menderesli hemşehrilerimiz rahat olsun biz konunun takibindeyiz. Kısa zaman içinde bizim umduğumuz gibi süreç tamamlanır" diye konuştu.