GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Mart 2022 Salı 16:01

Yücel'den 'ihale' çıkışı: Sonuç ne olursa olsun, yapılacak!

Buca Metrosu'nun ihale kararının iptal edilmesi hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Yargı sonucu ne olursa olsun, değişmeyecek sonuç şudur; Buca metrosu yapılacak!" dedi

EGEDESONSÖZ - İzmir'de 4'üncü İdare Mahkemesi'nin Buca Metrosu ihalesi için aldığı 'iptal kararı' sonrası AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına peş peşe tepkiler gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'dan geldi. Hızal, "Usulsüz ihale tescillendi" ifadelerini kullanırken, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Tarihin en büyük yatırımı diye duyurup şaşalı törenlerle temel attıkları Buca Metrosu da tıpkı diğer işleri gibi sakat doğdu" demişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "Bizim bilmediğimiz yeni bir şey söyleniyor değil. Bizim bildiklerimiz tekrar ediliyor... Biz bunların hepsinin cevabını vermiştik. İstinafta bunlar düzelir. Biz bu başvurunun olacağını tahmin etmiştik. Sürpriz hiçbir şey yok" ifadelerini kullanarak sorun olmadığını dile getirmişti.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA YÜCEL'DEN GELDİ
AK Partili siyasilerin tepkileri sonrası Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde ilk açıklama CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden 'yargı kararına saygılıyız' mesajı veren Yücel, "Buca metrosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla yapacağı, İzmir tarihinin en büyük yatırımıdır. Yargı kararlarına sonuna kadar saygılıyız. Ama bir ihale farklı bir mevzuata tabiyse, yargılamasının da o mevzuat hükümlerine göre yapılması gerekir.  Yargı sonucu ne olursa olsun, değişmeyecek sonuç şudur; Buca metrosu yapılacak!" dedi.