GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Ağustos 2017 Salı 15:57

Karşıyaka-Mavişehir taksi dolmuş hattı için kritik karar: Kaldırılıyor! İşte yeni hat!

Karşıyaka Tramvayı’nın Nisan ayında faal hale gelmesinin ardından Karşıyaka-Mavişehir arasında yıllardır faaliyet gösteren taksi dolmuşlarının kaldırılmasına ve yeni bir hat oluşturulmasına karar verildi.

Ender ALDANMAZ EGEDESONSÖZ- Tramvayın faal hale geçmesinin ardından Karşıyaka-Mavişehir arasında çalışan taksi dolmuşların geleceği tartışmalara neden olmuştu. Taksi-dolmuş esnafı, hattın kaldırılmak istenmesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘taksi-dolmuş esnafını mağdur etmeyeceğiz” açıklaması yapmıştı.

KARŞIYAKA-MAVİŞEHİR GİTTİ, BOSTANLI-ÖRNEKKÖY GELDİ
Sorunun çözümü ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından kritik bir zirve gerçekleştirildi. Yapılan zirvede Karşıyaka-Mavişehir arasında çalışan taksi dolmuş hattının kaldırılarak yeni bir hat kurulması ve Karşıyaka-Şemikler-Mavişehir arasında çalışan minibüslerin güzergahının değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Alınan karar göre, Karşıyaka-Mavişehir arasında çalışan taksi dolmuşları, Bostanlı (Ceyhun Gür Sokak) ile Örnekköy (Eski Karşıyaka Devlet Hastanesi) arasında yeni bir taksi dolmuş hattı oluşturulması kararlaştırıldı.

Karar oy çokluğu ile alınırken karara İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir Liman Başkanlığı ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın karşı oy kullanması dikkat çekti.

‘RANDIMAN ALAMAZSAK YENİ HAT TALEP EDECEĞİZ’
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf OdasI Başkanı Celil Anık ise, kendi görüşlerini ortaya koyduklarını ancak alınan karar saygı duyduklarını belirtti. Egedesonsöz’e konuşan Anık, “yeni hatlar önümüzdeki günlerde şoför arkadaşlarımıza tebliğ edilecek ve en kısa sürede yeni hat çalışmaya başlayacak. Biz bu hatta çalışacağız, ekmek paramızı kazanmaya devam edeceğiz. Büyükşehir’in yeni hat ile ilgili bazı çalışmaları yapması gerekiyor. Örneğin, yolcu indirme-bindirme yerlerinin belirlenmesi gibi. Bu hatta çalışacağız ancak taksi-dolmuşlarımız istenilen randıman alamazsa Büyükşehir Belediyesi ile tekrar görüşüp yeni bir hat verilmesini isteyeceğiz. Bizim kavga etmek gibi bir niyetimiz hiçbir zaman olmayacak.

YENİ TAKSİ DOLMUŞ HATTI NEREDEN GEÇECEK?
Yeni düzenleme ile Bostanlı-Örnekköy arasında çalışacak olan taksi dolmuşlar, Ceyhun Gür Sokak’ta bulunan otoparkı durak olarak kullanacak. Ceyhun Gür Sokak’tan İZBAN hattı geçişi bölgesi kullanılarak Ali Alp Böke Caddesi’ne, oradan da Girne Bulvarı’na bağlanarak Eski Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne gidecek.