GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Şubat 2023 Cuma 07:59

Karaburun ekipleri afet bölgesinde... 'Daha fazla çadıra ihtiyaç var!

Karaburun Belediyesi'nin afet bölgesi Adıyaman Gölbaşı'ndaki çalışmaları hakkında bilgi veren Başkanı İlkay Girgin Erdoğan yayımladığı mesajla "Umut, yorgunluğa rağmen bizi yeniden ayakta tutacak" dedi.

EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraşlı 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir'de de seferberlik başlamış ve İzmirli belediyeler afetten etkilenen illere hem ekiplerini göndermiş hem de insani yardım kampanyası başlatmıştı. 

Bu belediyelerden biri olan Karaburun Belediyesi'nin ekipleri de Adıyaman'ın Gölbaşı'nda çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler acil gerekli ihtiyaç kalemlerindeki yardım dağıtımlarından, vatandaşlara psikolojik desteğe, yeni gelen çadırların kurulumundan ve  jeneratör ve ışık kurulumuna kadar pek çok konuda çalışmalar yapıyor. 

Başkan Girgin, ekiplerin sahada geçtiği bilgileri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Başkan Girgin daha fazla çadıra ihtiyaç olduğunun altını çizdi. 

Başkan Girgin'in paylaşımları şu şekilde: 

Yeni bir güne henüz uyanmadan:

Kalbimiz o enkazlarda atıyor.

Karaburun Belediyesi personelimiz, geride kalan günde de depremzede halkımızın yanındaydı.

Adıyaman Gölbaşı'nda 38 enkaz var.

Ekiplerimiz kurtarma çalışmalarında gerekli jeneratör ve ışık kurulumundan, acil gerekli ihtiyaç kalemlerindeki yardım dağıtımlarına; yakınlarından ses bekleyen yurttaşlarımıza psikolojik desteğe, yeni gelen çadırların kurulumuna emeğiyle sahada olmayı sürdürdü.

Bölgede köylerle iletişim yeni kuruldu.

Bugün 60 -70 çadır geldi.

Ancak Belediye Başkanı İskender Yıldırım'ın ifadesine göre, 2500-3000 çadıra ihtiyaç var.

Biz emeğimizle, mesai arkadaşlarımızın çalışmasıyla bugün de orada olacağız.

Umut, yorgunluğa rağmen bizi yeniden ayakta tutacak.