GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mart 2016 Cuma 09:47

Karabağlar'da 'Uzundere Şenliği' için hazırlıklar başladı!

Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Mahallesi Muhtarlığı ve Tahtacı Dernekleri Federasyonu’nun işbirliğinde geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Uzundere Köy Şenliği’nin ikincisi, bu yıl 14-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Karabağlar ilçesinin en eski ve köklü kültürleri içerisinde yer alan Tahtacı kültürünün tüm güzelliklerini bünyesinde barındıran Uzundere Köyü'nde bu yıl ikincisi yapılacak şenlik için hazırlıklara başlandı. Uzundere’nin tarihi, kültürel ve bozulmamış köy mimarisi yapısının yanında, her hafta kurulan köy pazarında satışa sunulan çeşitli ürünlerin ulusal çapta tanıtılması amacıyla düzenlenen “Uzundere Köy Şenliği”  bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

KAPSAMLI BİR PROGRAM HAZIRLANIYOR
Şenliğe ilişkin düzenlenen toplantının ardından Türkiye Tahtacılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Yolcu Bilginç, Uzundere Köyü Muhtarı Osman Sarı, Uzundere Tahtacılar Derneği Şube Başkanı Murat Bal, Uzundere Tahtacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Gül, Bademler Köyü Tahtacılar Derneği Şube Başkanı Süleyman Erdoğan, Narlıdere Tahtacılar Şube Başkanı Süleyman Apaydın ve Karabağlar Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Güngörmüş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ziyaret etti. Ziyarette başta İzmir olmak üzere Aydın, Manisa, Balıkesir’den örgütlü Tahtacı dernek temsilcileri ve halkın katılımının sağlanacağı geniş tabanlı bir etkinlik yapılması için çalışmalara başlandığı belirtilirken aynı zamanda Karabağlar Belediyesi ile İzmir Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştireceği “Uzundere Köyü’nün Kentsel Geliştirme, Değerlendirme ve Tasarım Projesi’nin”  tanıtımı ve değerlendirmesi de yapıldı.

BU YIL FESTİVALDE NELER OLACAK?
Uzundere Köy Meydanı’nda düzenlenecek olan festival kapsamında söyleşiler, doğa yürüyüşleri, köy stantları, çocuklarla sanat atölyesi çalışmaları, konserler, Tahtacı folklörünü yansıtan çeşitli etkinliklerin yanı sıra,  Batı Anadolu Bölgesi’nde yer alan Tahtacı köylerinden semah ekipleri de etkinliklerde yer alacak.