GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mart 2016 Cuma 08:53

Torbalı'da yeni meydan heyecanı

'Her Mahalleye Bir Meydan' projelerinden ilki Atatürk Mahallesi’nde 12 Mart’ta açılıyor

Torbalı Belediyesi’nin geçtiğimiz ay tamamladığı, ancak ilçedeki şehit haberi üzerine ertelenen Atatürk Mahallesi’ndeki meydan projesi 12 Mart Cumartesi günü törenle açılıyor.

İlçe nüfusunun yoğun  olarak yaşadığı Atatürk Mahallesi’ndeki meydan projesi  için Park ve Bahçeler  Müdürlüğü’nce 4000 metrekarelik  bir alanda uygulama yapıldı. Gezinti yolları ve süs havuzlarının olduğu meydanın aydınlatılması ise  tamamen güneş enerjisi ile sağlanıyor.

HER MAHALLEYE BİR MEYDAN
Torbalı Belediyesi; Pancar, Ayrancılar, Yazıbaşı, Çapak ve Torbalı  mahalleri için istimlak  çalışmaları yaparak birer meydan projesi hazırladı. Bugün kent meydanı açılışına sahne olacak olan  Atatürk Mahallesi’nde yaklaşık  12 bin  vatandaş yaşıyor.

BAŞKAN GÖRMEZ, "MAHALLE MEYDANLARI İLÇE HALKININ BULUŞMA MERKEZLERİDİR"
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kentlerin,mahallelerin meydanlarıyla anıldığını, halkın sosyal anlamda da buluşma merkezleri olduğunu belirterek şunları söyledi; “Her mahalleye bir meydan projesiyle  özellikle çocukların, kadınların, yaşlılarımızın ulaşmakta güçlük çektikleri sosyal yaşam alanlarını daha da yakınlarına getiriyoruz.  Bu meydanlar  sürekli yenilenerek, daha çok yeşillendirilerek, çok amaçlı aktivite alanları  yapılarak çekici hale getirilecek. Her yaş grubundan vatandaşlarımızın nesef alacağı biçimde dizayn edilecek”  şeklinde konuştu.