GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mart 2016 Cuma 08:07

Kemalpaşa’ya üniversite müjdesi!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu Katip Çelebi Üniversitesi’nin teknoloji fakültesini Kemalpaşa’ya kuracağını açıkladı. Uğurlu, “İlçemizin özlemini çektiği üniversiteyi getiriyoruz. Protokolü önümüzdeki günlerde imzalayacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in dördüncü kamu üniversitesi olarak kurulan ve hızla büyüyen Katip Çelebi Üniversitesi Kemalpaşa İlçesi’nde fakülte kurmak için çalışmaları hızlandırdı. Üniversitenin kurulması kararı Ankara’dan onaylandığında kampüsü ilçesine isteyen Kemalpaşalılara fakülte müjdesi geldi. Belediye Başkanı Arif Uğurlu üniversitenin teknoloji fakültesini ilçeye kuracağını açıkladı.



Başkan Uğurlu, “En büyük hayalimiz Kemalpaşa’ya üniversite getirmekti. Katip Çelebi’yi yerleşke olarak kaptırdık. Ama uzun bir süredir üniversitenin rektörlüğüyle görüşüyoruz.  En son rektör beyle anlaşmaya vardık. Kemalpaşa’da,  Torbalı yolu üzerinde a belediyemize ait arazimizde bir teknoloji fakültesi kurma kararı aldık. Arkadaşlarımız ve rektörlük birimleri hazırlıklarını yaparak protokolünü hazırlıyorlar. Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’ni  de maddi olarak değil ama destekleyici bir şekilde işin içine katarak çalışmalar yapacağız. O bölgeye sanayicinin ihtiyacına göre bir teknoloji fakültesi kazandıracağız. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalarda ciddi kalifiye eleman ihtiyacı var. Yetişmiş personel buralarda istihdam edilecek. Ayrıca sanayi bölgelerimizin ve sanayicilerimizin deneyimlerinden yararlanacağız. Böylece Kemalpaşa’mızın yıllardır özlemini çektiği üniversiteyi getireceğiz. Büyükşehir Belediyesi de bu konuya sıcak baktı. İnşallah sanayicimizle beraber el ele vererek, belediye olarak da ciddi katkılar sunarak binaları yapıp Katip Çelebi Üniversitesi’ne teslim edeceğiz” diye konuştu.