GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ağustos 2017 Perşembe 09:35

Karabağlar'da minikler yaz boyu tasarımla buluştu

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA), Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek olan yaz atölyeleriyle, şimdiye kadar 500’ü aşkın çocuk ve genci tasarımla buluşturdu.

Karabağlar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından koordine edilen KETA, “Herkese Açık ve Herkes İçin Tasarım” sloganıyla çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Özellikle çocuk ve gençleri kent için sürdürülebilir tasarım anlayışıyla tanıştırmak amacıyla düzenlenen yaz atölyelerinde, önemli bir eşik aşılmış oldu.

BİRBİRİNDEN FARKLI KONULAR ELE ALINDI
500’ü aşkın çocuk ve genç, on farklı alanda 14 gönüllü öğretmen eşliğinde yaz atölyelerinde yaratıcı tasarımla buluşturuldu. Atölyelerde  kentsel tasarım, drama, resim, satranç, geri dönüşüm gibi konular ele alındı.

KETA’nın yaz atölyelerine katılan çocuk ve gençlerin en çok etkilendiği özellik ise çalışmaların samimi ve keyifli bir ortamda geçiyor olması. Bu duruma özellikle dikkat çeken KETA’nın gönüllü öğretmenleri, samimiyet ve keyifli vakit geçirmenin, atölyelere devam konusunda motivasyonu arttırdığını ifade ediyorlar.

ÖNEMLİ MİSYON ÜSTLENDİ
Kurulduğu günden bu yana KETA, halkın yaşam alanlarına sahip çıkması, kentin estetik ve tasarımla daha yaşanabilir kılınması misyonuyla çalışmalarını devam ettiriyor.