GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Mayıs 2024 Salı 18:52

Karabağlar’da gündem 175 milyonluk borçlanma!

Karabağlar Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ana gündemi Başkan Helil İnay Kınay’a 175 milyon TL’lik borçlanma yetkisi verilmesi oldu. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi Mayıs olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. 

Başkan Helil İnay Kınay yönetimindeki oturumda başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken ilgili komisyonlardan gelen önergeler ise meclis üyelerinin onayına sunuldu. 

Meclisin ana gündemi borçlanma talebi ile ilgili yetki oldu. 175 milyon 145 bin 25 TL 18 kuruşluk borçlanma ile Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay’a verilmesi planlanan yetki Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 

İlgili komisyon maddesi şu şekilde:

Belediyemiz görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak, yatırım, cari ve vergi borçlarının ödenmesinde kullanılmak ve Belediyemizin mali yapısını güçlendirmek amacıyla yasal sınırlar içerisinde faiz dâhil en fazla 175.145.025,18.-TL olarak alınacak kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi süresi ve geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlere ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, alınacak kredi karşılığında gerektiğinde İller Bankasından teminat mektubu alınarak kamu veya özel bankalardan kredi kullanılması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Karabağlar Belediye Başkanına yetki verilmesi hk.(Mali Hizmetler Md.)