GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Eylül 2023 Cuma 14:39

İZSU'dan Özlale'ye kimyasal yanıtı: Parfümü yok ki sıkasın, kimyasalı yok ki dökesin!

İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale'nin "Körfezin kokusunu gidermek için kimyasal kullanılıyor." iddiasına İZSU'dan videolu yanıt geldi.

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, Habertürk'te katıldığı bir programda İzmir Körfezi ile dikkat çeken bir iddiada bulunmuştu. 

İYİ Partili Özlale, İzmir Körfezi'ndeki kokunun giderilmesi için denize kimyasal döküldüğünü ileri sürdü. Özlale "Her sene yüzlerce milyon Türk Lirası değerinde koku giderici kullanıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi. Kimyasal malzeme alınıyor. O malzeme denize dökülüyor. Bu iddialarımla ilgili aksini iddia edecek olurlarsa kendileriyle memnuniyetle tartışabiliriz. Körfezin kokusunu gidermek için kimyasal kullanılıyor. Bunlar büyükşehirin faturalarında vardır. Zaten şu anda körfezde yaşaması gereken bir hayatın olmadığını biliyoruz. Bu koku meselesinde gerçekten büyükşehir belediyesiyle tartışmak yerine İzmirlinin takdirine bırakıyorum. Her gün 1100 ton çamurun körfeze aktarılmasına bakabilirsiniz. Günün sonunda buna karar verecek olanın İzmirliler olduğunu düşünüyorum."  ifadelerini kullandı. 

İZSU'DAN VİDEOLU YANIT
Özlale'nin iddialarına İZSU Genel Müdürlüğü'nden videolu yanıt geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Körfezi ile ilgili yaptığı çalışmaların anlatıldığı video "Parfümü yok ki sıkasın, kimyasalı yok ki dökesin... 4 yılda körfezi nasıl temizlediğimizi, kokuyu nasıl ortadan kaldırdığımızı bir hatırlatalım" notu ile paylaşıldı. 

İşte o video: