GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Aralık 2017 Perşembe 08:44

İzmirliler merakla bu haberi bekliyordu… Bit Pazarı’nın kurulacağı yer belli oldu!

İzmir’de vatandaşların oldukça rağbet ettiği Bit Pazarı’nın Halkapınar’dan kaldırılmasının ardından yeni pazarın nerede kurulacağı merak konusu oldu. Yapılan görüşmelerin ardından Bit Pazarı’nın kurulacağı yer ile ilgili fikir birliği sağlandı.

EGEDESONSÖZ- (ÖZEL HABER) Uzun yıllardan beri Halkapınar’da her hafta sonu kurulan ve ‘Bit Pazarı’ olarak bilinen eski eşya pazarı, üç hafta önce İzmir Valiliği’nin resmi yazısı üzerine kaldırılmıştı. Gerek nostaljik atmosferi gerekse de ucuz alışverişin adresi olması nedeniyle İzmir’de kent kültürünün değişmez bir parçası olan Bit Pazarı kontrolsüzlük ve güvenlik gerekçeleri gösterilerek kapatılmıştı.

VATANDAŞLAR KAMPANYA BAŞLATTI
İzmir’de ‘Bit Pazarı’nın kapanmasına beklenmedik yoğunlukta tepkiler geldi. Sosyal medya hesaplarında Bit Pazarı’nın yeniden açılmasına ilişkin imza kampanyaları başlatıldı. Bit Pazarı’nın açılması için büyük gayret gösteren iki dernek başkanı Ege’de Sonsöz’e konuştu. Başkanlar pazarın yeniden kurulacağına ilişkin müjdeyi verdi.

“BUCA’DA KURUCAĞIZ”
Eski Zaman Eşyalarını Değerlendirenler Derneği Başkanı Ali Yeğen, daha önce üç kez İzmir Valiliği’ne gittiklerini ve Vali Erol Ayyıldız ile görüştüklerini, talep ettikleri alan için konuştuklarını kaydetti. Dernek Başkanı Yeğen “Bit Pazarı kapandı. Biz de Karşıyaka, Gaziemir başta olmak üzere bazı belediyelere resmi yazı ile ‘bize yeni bir yer verin, işgaliyesini ödeyelim. Kontrolü belediyede olsun’ dedik. Yeter ki oradaki yaklaşık 2000 insan evine bir parça ekmek götürebilsin. Bize geri dönmediler 2 haftadır. Biz de bunun üzerine Buca’da Milli Emlak’a ait 15 dönümlük bir alan var. Orayı talep etik. Buca Belediyesi sınırları içinde kalıyor burası. 6. Sanayi Sitesi’nde Karabağlar’daki sanayiye yakın bir yer. Buranın bize işgaliye karşılığında verilmesi için Buca Belediyesi’nin bazı meclis üyeleri ile görüştük. Meclis Üyeleri de sıcak baktı. Bize yardımcı olmak istiyorlar. Bunun üzerine dün üçüncü kez Sayın valimiz ile görüştük ve dilekçemizi verdik. Valimiz konuyu en kısa sürede değerlendireceklerini söyledi” dedi.

Eski ve Yeni Eşyaları Değerlendirenler Derneği Başkanı Yardımcısı Murat Güçer ise Buca Belediyesi sınırları içinde kalan yaklaşık 15 dönümlük boş alanda Bit Pazar’nı yeniden kurmak üzere Eski Zaman Eşyalarını Değerlendirenler Derneği ile harekete geçtiklerini, Buca Belediyesi meclis üyeleri ile şifayen görüştüklerini ve yer konusuna sıcak bakıldığını ifade etti.