GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Aralık 2017 Çarşamba 14:24

Tarihi Çarşı'da umut yılbaşı: Başkan Kaya'dan vatandaşa çağrı

Yılbaşı alışverişine hazır olduklarını ifade eden Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Kaya, vatandaşları Kemeraltı’na davet etti.

EGEDESONSÖZ- Dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olarak da adlandırılan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, şekercisinden kuyumcusuna, giyimcisinden hediyelik eşyacısına kadar hepsi yılbaşına hazırlanıyor.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya esnaf olarak yılbaşına hazır olduklarını ifade etti. Giyimden, kuyumcuya, çiçekçilerden hediyelik eşya satan dükkanlara, herkesin umutla yılbaşı alışverişine hazırlandıklarını, beklenti içinde olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Kaya “Yılbaşına çarşı esnafı olarak hazırız. Her kesimden vatandaşın, bütçesine uygun alışveriş yapacağı bir ortam bizim çarşımız. Kuyumcular tek taş yüzüklerini, hediyelik eşya satan dükkanlar malzemeleri artırarak yılbaşı gecesi takılan kırmızı kravata kadar her esnaf hazırlıklarını tamamladı. Umudumuz yıl içinde kötü geçen alışveriş hacminin biraz büyümesidir. Belki bu ay yılbaşı alışverişi sayesinde küçük esnafımız kirasını daha rahat öder, evine bir parça ekmek götürürken zorlanmaz. Beklentimiz esnaf olarak budur” dedi.

“AVM’LERDE SOĞUK RÜZGAR BİZDE LODOS ESİYOR”
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Kaya, “Tarihi Kemeraltı Çarşısı’mızda AVM’lerde esen soğuk rüzgar yerini lodosa bırakıyor. Bizde hep sıcak bir diyalog, esnaflık ruhu var. Vatandaşların bu ortamı tercih edeceklerini düşünüyor ve bekliyoruz. Yılbaşı alışverişi için gelen insanlar aradıkları her ürünü bulacaklarını biliyorlar. Biz esnaf olarak hazırız ve vatandaşları bekliyoruz” şeklinde konuştu.