GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Aralık 2023 Çarşamba 14:41

İzmir siyasetinde ‘projektör’ tartışması… Gökce, ‘İnce’ operasyon mu yapıyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin İzmir’den aday gösterileceği yönünde çıkan iddialar ile ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Bayır açıklamasında “Birileri kendini kamufle etmek için projektörü çevirebilir. Asıl dikkati birisinin üstünden başkasının üzerine çekmek isteyebilir. Bu Buğra Gökce üzerinden yaratılan algının kırılması için yapılmış olabilir. Bizim ilçeleri gezmemizle alakalı olarak örgütte yüksek sesle Buğra Gökce’ye ithal adaylık üzerinden karşıtlık başlamıştı” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de İzmir için devam eden aday belirsizliği tartışmaları da beraberinde getirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Tacettin Bayır, Bir TV’de katıldığı programda son günlerde İzmir kent gündemini meşgul eden “ithal aday” tartışmasına değindi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı iken görevinden istifa ederek İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Buğra Gökce’nin adaylığını “ithal aday” olarak yorumladığını söyleyen Bayır, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun isimlerinin İzmir’le anılmaya başlaması ile ilgili olarak çarpıcı bir yorumda bulundu.

GÖKCE ÜZERİNDEN YARATILAN ALGININ KIRILMASI İÇİN YAPILMIŞ OLABİLİR
Bayır açıklamasında “Buğra Bey ilk geldiğinde İzmirli, partili kamuoyu ‘biz ithal aday istemiyoruz’ diye bir çıkış yapmıştı. Projektörler dışarıdan gelen sadece Buğra Bey olduğu için ona dönmüştü. 2-3 gün öyle gitti. 3 gün sonra Muharrem İnce’nin adı ortaya atıldı. Bu ithal aday konusu İnce’ye döndü. İstemiyoruz, oy vermeyiz dendi. Bunlar olurken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu buraya kaydırıyorlar diye iddia ortaya atıldı. Bu tartışmsları gayri ciddi buluyorum. 100 yıllık partiye yakışmaz. Birileri CHP’nin içi karışsın diye bu dedikoduları çıkarabilir. Birileri kendini kamufle etmek için projektörü çevirebilir. Asıl dikkati birisinin üstünden başkasının üzerine çekmek isteyebilir. Bu Buğra Gökce üzerinden yaratılan algının kırılması için yapılmış olabilir. Bizim ilçeleri gezmemizle alakalı olarak örgütte yüksek sesle Buğra Gökce’ye ithal adaylık üzerinden karşıtlık başladı. Belki bu bir kişi üzerindeki dikkati birkaç kişinin üzerine dağıtmak için uydurulmuş bir şey olabilir diye düşünüyorum. Ya da bu şekilde bir karmaşa olsun da bu karmaşadan mevcut başkanla biz devam edelim gibi bir anlayış da oluşabilir. Ona, buna olmaz diyorsunuz, biz de mevcutla yürüyelim gibi bir anlayış da olabilir” ifadelerini kullandı.

ÇOK RAHATLIKLA BU OPERASYONLARI YAPABİLECEK KABİLİYETTE GÖRÜYORUM KENDİSİNİ…
Konuyla ilgili değerlendirme yapan İntegral Araştırma Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız ise İnce-İmamoğlu görüşmesinde kesinlikle İzmir konusunun masaya gelmediğini duyduğunu söyledi. Yaldız açıklamasında “Bayır, yayında bir teşhis koydu ve bana mantıklı geldi. Gökce’nin İstanbul ve Ankara üzerinden ilişki ağlarını biliyorum. Güçlü ilişkileri olan bir figür. Çok rahatlıkla bu operasyonları yapabilecek kabiliyette görüyorum kendisini. Gazetecilerle köklü ilişkileri var. Bunu Buğra Bey planlamış olabilir mi? Mümkün. İnce’nin, İmamoğlu’nun çok yakınındaki isimlerle de görüştüm. Toplantılarda İzmir adaylığı ile ilgili bir şey yok. İzmir adaylığı ne teklif ediliyor ne de masaya geliyor. İsmail Saymaz’a birileri fısıldıyor ve bunu yayınlıyor” şeklinde konuştu.

Yaldız şunları söyledi:

“Buğra Bey’in algı ekibi de belki Özlem Çerçioğlu’nu hesap edememiş olabilir. Çerçioğlu birkaç seçimdir İzmir için konuşulan bir isim. Bu kez daha olası bir senaryo konusunda konuşuldu. İthallik söz konusu ise İnce, Buğra Gökce’den daha ithal derim. İnce’yi ortaya atma fikri onun ise kendi açısından doğru yapmış”