GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:54

İzmir'in Roman vekillerinden o karikatüre sert tepki!

Ünlü mizah dergisi Leman’da yer alan bir karikatürdeki “Çingene gibi gelmişler düğüne” sözleri tartışmalara neden oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, “Roman halkını rencide eden, ayrıştıran karikatürünüze hiç gülmedik” dedi. CHP'nin Roman vekili Özcan Purçu da tepki gösterdi. Leman dergisi yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ- Haftalık olarak okurlarıyla buluşan ünlü mizah dergisi LeMan’da bulunan bir karikatür tartışmalara neden oldu. “Kasabanın En Güzel Kızı” başlıklı karikatürde bulunan “Çingene gibi gelmişler düğüne” ibaresine AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle tepki gösterdi. Bekle, “Mizah olsun diye, insanlar gülsün diye yayın yapıyorsunuz diye biliyoruz biz sizi !!! Roman halkını rencide eden, ayrıştıran karikatürünüze hiç gülmedik. Bu karikatür için derhal özür dilemelisiniz! Hala bu dil hala bu zihniyet kınıyorum!!!!” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Roman Milletvekili Bekle’nin gösterdiği tepkiye LeMan Dergisi kurumsal olarak yanıt verdi. Dergi, “Sayın Cemal Bekle, karikatürün hiçbir noktasında bir Roman yok, Roman toplumuyla.Bu dili kullanan, Roman toplumundan böyle bahsedenlerin bayağılığıyla Bukowski’nin bir kitabına atıfta bulunarak alay ediliyor” dedi.

Bekle bunun üzerine, “Cevabınıza teşekkür ederim ama bu hassas ve kırılgan dönemde “Bukowski’nin kitabına atıfla” yaptığınız “ince” çingene vurgularını bu hassasiyeti gözeterek yapın! Madem aynı görüşlerde ve bu ayrımcılığa karşıyız “Bukowski”siz yapın açıktan karşı çıkın anlarız biz” yanıtını verdi. 

PURÇU: KINIYORUM
CHP’li Purçu, “Roman halkını çingene olarak tanımlayarak ayrımcı dil kullanmak Mizah değildir!  “Bi de altı tane nikah şekeri atmış cebine” diyerek Romanları hırsız olarak itham etti! Leman Dergisi’ne yakışmadı! Leman Dergisi ayrımcı ve ırkçı bir dil nasıl kullanır! Roman halkı adına kınıyorum” ifadelerini kullandı.