GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mayıs 2020 Pazartesi 10:57

DSP’li Karakülçe’den CHP’li Bayır’a: Biz olmasaydık milletvekili olamazdı!

DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, CHP İzmir Milletvekili hedef aldı ve “DSP siyasi hayatta olmasaydı 2015’te ne ön seçimi görürlerdi ne de Tacettin Bey milletvekili olabilirdi” dedi. “Tacettin Bey konuşmalarına lütfen dikkat etsin” diyen Karakülçe, “Daha çok söyleyecek şey var ama adabıma sığmıyor” açıklamasını da yaptı.

EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, açıklamalarda bulundu. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın Sonsöz TV’de CHP ve belediye başkanlarıyla ilgili sarf ettiği sözlere İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan sert bir şekilde cevap gelmişti.

Genel Başkan Aksakal ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA ve Gelecek Partisi’ne geçmişte İYİ Parti’de olduğu gibi milletvekili gönderebileceğini açıklaması için “CHP’nin milletvekilleri koyun mu?” çıkışında bulunmuştu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Ecevit’in kemiklerini sızlatıyorsun. İktidar mali kaynak versin diye yedek lastik görevi yapıyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler üzerine İzmir siyasetinde gerilim tavan yaptı.

HİÇBİR ZAMAN MASADAN HESABI ÖDEMEDEN KALKANLARDAN OLMADIK!
Gelinen noktada DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe de CHP’li Bayır’ı hedef aldı. Karakülçe, “Tacettin Bayır DSP’nin varlığını kesinlikle unutmasın. DSP siyasi hayatta olmasaydı 2015’te ne ön seçimi görürlerdi ne de Tacettin Bey milletvekili olabilirdi. DSP her zaman Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi ve kurumların işlemesi için var gücüyle siyasi hayatını devam ettiriyor. DPS ne kimseye yancıdır ne kimseden beklentisi vardır. Her zaman tam demokrasinin işlemesi isteği vardır. Demokratik olmayan hiçbir kimseyle yan yana olmaz. Hiçbir zaman masadan hesabı ödemeden kalkanlardan olmadık! Bir hesabımız varsa her zaman ödeyerek alnımızın akıyla işin içinden çıktık” diye konuştu.  

TACETTİN BEY KONUŞMALARINA DİKKAT ETSİN!
Karakülçe ayrıca, “Bu işlerin dünü var ama unutulmasın bir de yarını var. Dün onlar baraj altındaydı, DSP üç dönem bu ülkeyi yönetti. Türkiye bugünkü karanlık tabloya gelmesin diye mücadele sürdürürken onlar nasıl meclise gireriz düşüncesiyle ülkeyi bu noktaya getirdiler. Tayyip beyin önünü açtılar. Ülkede olan her şeyden Tayyip Erdoğan kadar bunlar da sorumludur. Mecliste halk yararına çıkabilecek her türlü kararda orada olmaları gerekirken iktidar partisi vekillerinden bile az sayıda meclise gidiyorlar. Millete umut olacaklarına millete köstek olmaya hala devam etmekteler. Tacettin bey bunları en iyi bilenlerden. Daha çok söyleyecek şey var ama adabıma sığmıyor. Tacettin bey lütfen konuşmalarına dikkat etsin! Genel başkanımız bir suçlama yapmadı. Davutoğlu’yla ülkeyi erken seçme götüren, iktidarı kuramayanlar bunlar değil mi? Kötü ekonominin gidişinin ilk döneminde eleştirilen Babacan değil miydi? Ne değişti de Davutoğlu ile Ali Babacan’ı meclise taşıma gayreti içine girdiler?” ifadelerini kullandı.