GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
18 Şubat 2016 Perşembe 11:53

İzmir’in iş dünyasından teröre lanet yağdı

Ankara’nın kalbinde, 28 kişinin yaşamını yitirdiği 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası İzmir’in iş dünyasından teröre lanet yağdı.

EGEDESONSÖZ - Türkiye dün akşam Ankara’nın kalbinde gerçekleşen bombalı terör saldırısıyla sarsıldı. 28 kişinin yaşamını yitirdiği, 61 kişinin yaralandığı saldırı sonrası devletin merkezi alarma geçti.

İzmir’de ise teröre olayına lanet yağdı. İzmir’in iş dünyası, yaşanan saldırının ardından birlik beraberlik mesajı verilirken, terör gündeminin son bulması için çağrı yaptı.

İşte o mesajlar;

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: “Hain pusularla şehit edilen askerlerimiz, polislerimiz ve masum vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı bu durum dayanılmaz bir hal aldı. Ankara’da gerçekleştirilen son saldırıda da elbette ki amacına ulaşamayacaktır.  Şehitlerimize rahmet,  ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: “Ülkemizin başkenti Ankara’nın kalbinde, 17 Şubat 2016 Çarşamba günü gerçekleşen hain terör saldırısı hepimizi çok derinden sarstı. Şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız, yaralılarımız onar onar artıyor. Ama bu hain saldırıyı yapanlar şunu çok iyi bilmeli ki her saldırıda daha çok kenetleniyoruz ve hiç kimse, hiçbir örgüt ülkemizin bu bütünlüğünü bozamayacak. Kalbimizi ağrıtan bu hain saldırıyı lanetle kınarken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza şifalar, yakınlarına sabırlar dilerim.”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk: “Cumhuriyetimizin kalbi, başkent Ankara’daki hain saldırı, hepimizi derinden sarstı. Üzüntümüz ve öfkemiz çok büyük. Bu hain saldırıyı düzenleyenler, asla hedeflerine ulaşamayacaktır. Bu saldırılar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin birliğini bozamayacaktır. Terör saldırısında hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı; yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz. Ortadoğu’daki savaşın fay hatları, ülkemize de uzanıyor. Türkiye olarak zor günlerden geçiyoruz. Hain tuzakları bozmak için sağduyulu ve kararlı bir duruşun sergilenmesi gerekiyor. İhtiyacımız olan en büyük şey, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, siyasi partilerin ve vatandaşlarımızın görüş farklılıklarını bir yana bırakarak, teröre karşı birlikte hareket etme azmini göstermesidir.” 

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü:  MÜSİAD olarak, Ankara’da ve Diyarbakır’da düzenlenen bombalı saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıların birlik ve beraberliğimize engel olamayacağını bir kez daha belirtmek istiyoruz. Yaşananlara karşı son derece duyarlı olmalıyız. Zaman, birlik olma zamanıdır. Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımızı bir kez daha tekrarlarken acılı ailelere de sabırlar diliyoruz. Bilinmelidir ki terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Geçmişteki fırtınaları nasıl atlattıysak bugün de atlatacağız. Milletimizin başı sağ olsun.