GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2019 Cuma 11:40

İzmir’in gözü kulağı Ankara’da… Bir yandan ittifak bir yandan büyükşehir mesaisi!

Yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarının sürdüğü CHP’de gözler Pazar günü yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısına çevrildi. Genel merkezde yoğun bir hareketlilik yaşanırken diğer yandan da İYİ Parti ile ittifak görüşmeleri sonuca bağlandı.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasında 31 Mart yerel seçimleri için de sürdürülen Millet İttifakı’nda İzmir özelindeki belirsizlikler netleşti. 

Gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bir araya geldiği zirveye çevrilmişti. Yapılan görüşmenin ardından yapılan açıklamada "ittifakta anlaştık" denildi.

İzmir’de Tire ve Kiraz’ın İYİ Parti’ye bırakılması kesinleşti. Diğer yandan CHP’nin Büyükşehir Adayının da 27 Ocak Pazar günü İzmir’in tüm adaylarıyla birlikte açıklanması bekleniyor. Bu sebepten dolayı CHP genel merkezinde hareketliliğin had safhada olduğu aktarıldı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, milletvekillerinin, belediye başkanlarının aday belirlenme aşamasında genel merkez koridorlarında mesai harcadığı ifade edildi.

Bir önceki gün yaşanan gelişmeyle Büyükşehir Belediyesi adaylığı noktasında ibrenin Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e döndüğü öne sürülmüştü. Ayrıca Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un da isminin hala masadan kaldırılmadığı bir kenarda durduğu aktarıldı. Diğer taraftan Soyer’in hala Ankara’da olduğu da belirtildi. Şu aşamada Soyer’in ismi ön planda görünürken Batur’un da şansından söz ediliyor.

İlçeler noktasında değişimin beklendiği ve parti iç tüm dinamiklerin kendilerine yakın isimler noktasında çalışmalar yürüttükleri öğrenildi.

Adaylık noktasında yoğun bir çalışma yürüten Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın da hemen hemen hiçbir şansının kalmadığı iddia edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerini aday göstermeme noktasında ısrarcı olduğu bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı ‘yeniden adaylık’ hamlesinden sonra nasıl bir refleks sergileyeceği merak konusu oldu. Kocaoğlu’nun tavrının hala önem taşıdığı vurgulanıyor.