GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2019 Cuma 08:36

Ege’de bomba iddia: CHP’li Büyükşehir Başkanı İYİ Partili aday mı istiyor?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün, İYİ Partili Mehmet Tosun’un CHP’ye geçerek Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak sahaya sürülmesine sıcak baktığı iddia edildi. Muğla eski Milletvekili Nurettin Demir, “İYİ Partili Mehmet Tosun’un Bodrum’da CHP çatı adayı olarak çıkma önerisi var. Buna büyükşehir belediye başkanının sıcak baktığı söyleniyor. Doğrudur yanlıştır bilemem ama sokakta böyle bir söylenti var” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti arasında 31 Mart yerel seçimleri için sürdürülen Millet İttifakı’nda adaylıklar noktasındaki görüşmeler sürdürülüyor. Şu ana kadar iki parti arasında çok büyük bir anlaşmazlık yaşanmazken süreçte artık sona yaklaşıldığı belirtiliyor.

İki partinin de büyük önem verdiği Ege Bölgesi illerinden olan Muğla’da Bodrum ilçesi özelinde ilginç gelişmeler yaşandığı aktarıldı. CHP’nin güçlü olduğu Bodrum’da 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Mehmet Kocadon’un Büyükşehir Belediye adaylığı yarışına girmesi ve kaybetmesi sonrasında flaş gelişmeler yaşandığı belirtildi.

- EGE'DE MİLLET İTTİFAKI TABLOSU: 5 İL TAMAM, HANGİ İLÇELERDE İTTİFAK VAR/YOK?

Genel merkezin yeniden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü aday olarak ilan etmesinin ardından Kocadon’un eski partisi olan Demokrat Parti’ye (DP) geçeceği ve buradan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddia edildi. Kocadon’un DP Bodrum Belediye Başkan Adayı olma ihtimalinden de bahsediliyor. Böyle bir durum oluşursa CHP-İYİ Parti ittifakının işinin zora gireceğinden de söz ediliyor. Ayrıca İYİ Parti’nin Bodrum’u CHP’den istediği fakat istediği cevabı alamadığı da kulislere yansıdı. İki partinin Bodrum özelinde ittifak kapsamında daha önce hiç uygulamadığı bir formüle sıcak baktığı da aktarıldı. İddiaya göre İYİ Partili Mehmet Tosun’un CHP çatısı altına girerek seçmen karşısına çıkması planlanıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Gürün’ün de bu özel uygulamaya sıcak baktığı öne sürüldü.

BODRUM VE FETHİYE’DE İNSANLARIN SERZENİŞLERİ VAR
CHP Muğla eski Milletvekili Nurettin Demir, kent yerelindeki gelişmelerin sorulması üzerine bilgilerini aktardı. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için parti içi yarışa giren fakat kaybeden Demir önemli açıklamalarda bulundu. Eski Vekil Demir, “Muğla’da özellikle Bodrum ve Fethiye’de insanların serzenişleri var. İttifak meselesi var. Genel merkezlerin kararıdır, herkes kendi adayını seçime sokmak ister fakat ittifak birçok yerde sıkıntı yaratıyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÜRÜN’ÜN İYİ PARTİLİ TOSUN’A SICAK BAKTIĞI SÖYLENİYOR
Demir, “Bodrum bana göre İstanbul kadar önemli bir yer. CHP’liler, ‘Burada yüzde 50’nin üzerinde oyumuz var. Bırakılmasına karşıyız’ diyorlar. Bu genel merkezin bileceği bir konu. Burada büyükşehir belediye başkanı, il yönetimi ne yapıyor? Şahsen bilmiyorum. Ama duyduğumuz kadarıyla büyükşehir belediyesi ve il örgütünün mümkün olduğunca uzak kaldığı söylentisi var, müdahale ettiği söylentisi var, şunu istiyor gibi dedikodular var. Bunlar ne kadar gerçekler bilemiyorum. Ama ciddi bir tepki var. İYİ Partili Mehmet Tosun’un Bodrum’da CHP çatı adayı olarak çıkma önerisi var. Buna büyükşehir belediye başkanının sıcak baktığı söyleniyor. Doğrudur yanlıştır bilemem ama sokakta böyle bir söylenti var. İnsanların tepkisinin buradan kaynaklandığı söyleniyor” diye konuştu.

BODRUM İYİ PARTİ’YE BIRAKILABİLİR, YÜZDE 50 YÜZDE 50 BİR DURUM VAR!
Kocadon özelinde de açıklama yapan Demir, “Kocadon’un DP’den büyükşehir adayı olacağı söylentisi var. Kocadon’a söz verildiği de söyleniyor. Bodrum için kendisinin de bana söyledikleri var. Genel Başkan Gültekin Bey böyle bir düşüncesi olduğunu kendisine iletmiş. Bazı olumsuzluklar var demek ki büyükşehir adayı olacağı söylentileri var. Fethiye İYİ Parti’ye bırakılacak gibi gözüküyor. Orada da huzursuzluk var ama Bodrum kadar değil. İlk başta Muğla pazarlık konusu olmayacak denilmişti. Ama pazarlık konusu olunca olumsuzluklar gelişti. Geç kalmalar oldu. Sıkıntılar yaşandı. Bu Pazar inşallah çözülecek. Muğla’nın 13 ilçesi var. Seydikemer, Kavaklıdere, Fethiye’nin İYİ Parti’ye bırakıldığı söyleniyor. Bodrum’da ise tartışma var. Gidip geliyor gibi. Bodrum’un da bırakılma ihtimali var. Yüzde 50 yüzde 50 bir durum var. Tabanda çok ciddi bir tepki var. Oradaki formül Mehmet Tosun’un çıkarılması olarak düşünülüyor. Ara formül var ama tutar mı tutmaz mı, Pazar günü göreceğiz” ifadelerini kullandı.