GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ocak 2019 Perşembe 23:10

Kritik zirve: Büyükşehir adayı Soyer mi oluyor?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na yönelik çalışmaları sürerken Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ismi yeniden ön plana çıktı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Soyer ile bir görüşme yaptığı ve görüşmede büyükşehir adaylığı konusunda fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarının sürdüğü CHP’de gözler Pazar günü yapılacak Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısına çevrildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz hafta gerçekleşen MYK ve PM toplantıları öncesi adaylığını ilan etmesinin ardından gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrilmişti.

Büyükşehir adaylığı konusunda hiçbir sinyal vermeyen Kılıçdaroğlu, sessizliğini bozdu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylığı konusunda görüş bildirdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Soyer ile birlikte gün içinde büyükşehir adaylığı konusunda bir görüşme yaptığı da bildirildi.

Son PM öncesi de Kılıçdaroğlu’nun İzmir Büyükşehir Adayı olarak Tunç Soyer’in ismini MYK’ya sunacağı öne sürülmüştü.

Ancak kritik PM toplantısı öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da, “Ben de varım” demesi üzerine büyükşehir adayının açıklanması ertelenmişti.