GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Mart 2023 Cuma 09:19

İzmir İktisat Kongresi'ne katılmıştı... Azeri Büyükelçiye vefa meydanı

Bayraklı'da Haydar Aliyev Caddesi ile Manas Bulvarı kesişimindeki meydana İzmir İktisat Kongresi'ne SSCB heyeti ile katılan Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi İbrahim Abilov'un adının verilmesi önerisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslisi'nin gündemine gelecek.

EGEDESONSÖZ-  1923 yılında düzenlenen İzmir İktisat Kongresi'ne katılan ve dönemin SSCB heyetinde yer alan Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi İbrahim Abilov kongre sırasında rahatsızlanarak İzmir'de hayatını kaybetmişti.

Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürlüğü, İbrahim Aliov’un anısının yaşatılması için bir caddeye adının verilmesi konusu uygun görüldü. Buna göre Bayraklı’da Haydar Aliyev Caddesi ile Manas Bulvarı kesişiminde bulunan meydana Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi İbrahim Abilov'un adının verilmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gündemine gelecek.

Gündem maddesi şu şekilde:

Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürlüğünün 14/02/2023 tarihli ve 35622875 sayılı Yazısında; Bayraklı ilçesi, Adalet Mahallesi, Haydar Aliyev Caddesi ile Manas Bulvarı kesişiminde bulunan meydana, 1923 yılında düzenlenen İzmir İktisat Kongresine katılan, dönemin SSCB heyetinde yer alan ve kongre sırasında rahatsızlanarak İzmir'de hayatını kaybeden Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi İbrahim ABİLOV isminin verilmesinin uygun olduğu bilgisi verilmiş olup; konunun Meclisimizce değerlendirilmesi hususunun görüşülmesi. (Harita ve Cbs Dai.Bşk.E.1228596)