GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2023 Pazar 12:50

İzmir'den başvurdu, Antalya'dan çıktı!

İzmir'de uzun yıllar ile başkanlığı yapan ve İzmir'den aday adaylık başvurusu yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya’dan 5’nci sıra kontenjan milletvekili adayı oldu.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde listeye girecek milletvekili adaylarını belirledi. Kamuoyuna açıklanan listeye göre CHP Antalya 5’nci sırada milletvekili adayı Şerafettin Kılıç oldu. 

Şerafettin Kılıç bir dönem Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı görevinde de bulunmuştu ve aday adaylık tercihini İzmir'den yana yapmıştı. Kılıç. 27’nci dönemde Saadet Partisi İzmir 2. Bölge 1. Sıradan Milletvekili adayı olmuştu. 

Şerafettin Kılıç kimdir?
Şerafettin Kılıç 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Saadet Partisi İzmir 2. Bölge Bölgesi, 1'nci sıradan milletvekili adayı oldu. Aydın'ın Çine ilçesi Suğukoluk Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Orta ve lise eğitimini İzmir İmam Hatip Lisesi'nde aldıktan sonra Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümünden 1981 yılında mezun oldu. Sakarya Üniversitesi kamu gözetimi muhasebe ve denetim standartları konulu eğitimini tamamlayarak sertifikasını aldı. Serbest muhasebeci-mali müşavir olan Şerafettin Kılıç evli ve 4 çocuk babası. Kılıç, Arapça ve İngilizce biliyor.