GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2023 Pazar 12:33

CHP’li Polat ‘onur verici’ dedi: Kızmak, küsmek kenara geçmek olmaz

28’inci dönem milletvekilliği için yeniden aday gösterilen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat, yeniden İzmir’den milletvekili olmanın kendisine onur vereceğini belirtirken, aday gösterilmeyen isimler için ise, “Artık kızmak, küsmek, kenara geçmek mücadelesi değil, eğer biz bunu yapıyorsak kendimizi ve tüm söylemlerimizi inkar etmemiz anlamına gelir. Bu nedenle benim hiçbir yol arkadaşım böyle düşünmez” mesajını verdi.
Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklamasının ardından siyasi partilerin milletvekilliği adaylarını YSK’ya bildirmesi için son gün 9 Nisan (bugün) olarak belirtilmişti.

Liste tesliminin son gününde hareketli saatler yaşanırken Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de de milletvekili aday adayları listesi belli oldu. Mevcut vekillerden Murat Bakan, Mahir Polat, Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç, Tuncay Özkan ile yola devam etme kararı alan parti genel merkezinde yeniden vekillik adaylığı listesinde yer alan vekiller dikkat çekici mesajlar verdi.

BENİM İÇİN ONUR VERİCİ OLACAK
2’nci Bölge 4’üncü sıradan milletvekili adayı gösterilen mevcut CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise yeniden mücadelenin içinde yer almaktan mutlu olacağını vurgularken, “Bir muhalefet mücadelesi verdik. Türkiye'yi değiştirmek ve dönüştürmek için… Aktif siyaset yaşamım bunun içinde geçti. Bugünden sonra bu listenin anlamı benim için; ‘İktidar mücadelesinin’ ve ‘Türkiye’nin hak ettiği noktaya, Türk insanını dünyanın birinci sınıf dünya vatandaşı olma yolunda götürme mücadelesi’... Demokrasi ve refah mücadelesi... Kısacası Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yaparak Türkiye'yi dünyanın diğer gelişmiş ülkeleri ile rekabet edebilecek bir ülke haline getirme mücadelesi vereceğiz. Bu mücadelede bu dönemde bunu parçası olabilmek çok gurur verici bir şey. Tekrardan İzmir'i temsil edecek vekillerden biri olmak benim için onur verici olacaktır. Şimdiden İzmirlilere sahada mücadelede iktidar mücadelesinde birlikte olma dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

SÖYLEMLERİMİZİ İNKAR ETMEK OLUR
Parti içinde kızgınlık ve küskünlük olmayacağını belirten Polat, “Ben bir kızgınlık ve küskünlük olacağını tahmin etmiyorum. Sonuç itibari ile ben adaylık başvurusu yaptığım zaman arkadaşlarımıza 'belki partim tarafından yürütmede görev almam geri çevrilebilir,  hiç aday yapılmayabilirim, belki de aday yapılabilirim fark etmiyor. Bu üç durumda da tek hedefimiz var. Türkiye'yi aydınlık  yarınlar ulaştırmak. Bunun için de sonuna kadar  mücadele edeceğim' demiştim. Tekrar milletvekilliği başvurusu yapan ya da ilk kez başvuru yapıp da aday gösterilmeyen tüm arkadaşlarımın da düşüncesinin bu olduğunu düşünüyorum. Artık kızmak, küsmek, kenara geçmek mücadelesi değil, eğer biz bunu yapıyorsak kendimizi ve tüm söylemlerimizi inkar etmemiz anlamına gelir. Bu nedenle benim hiçbir yol arkadaşım böyle düşünmez" dedi.