GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Eylül 2024 Çarşamba 18:20

İzmir'deki skandal karar sonrası açığa alma hamlesi: HSK, 3 hakim ve savcıya 'omuz' attı!

İzmir'in Urla ilçesinde markette çıkan ve Semih Kenan Köse'nin bıçakla öldürülmesine ilişkin 3 kardeşin yargılandığı davanın son tutuklu sanığı da tahliye edilmişti. Yaşanan gelişme sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından bütün sanıkların tahliye edilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. HSK 2. Dairesi tarafından İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, iki üyesi ve tahliye mütalaası veren Cumhuriyet Savcısını açığa aldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Urla'da 'omuz atma' sebebiyle başlayan tartışma sonrası Semih Kenan Köse bıçakla öldürülmüştü. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede Sercan B. ile kavgaya karışan kardeşleri Serkan B. ve Taylan B., hakkında ‘İştirak halinde kasten öldürme’ suçlamasıyla müebbet hapis talebiyle dava açmıştı. Sercan B.’nin tutuklu olarak yargılandığı davanın son duruşmasında mahkeme heyeti, sanığı yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verip tahliye etmişti. 

HSK'DAN AÇIĞA ALMA KARARI
Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından bütün sanıkların tahliye edilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. HSK 2. Dairesi tarafından İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Mithat Özçakmaktaşı, Mahkeme üyeleri Serap Kahraman ve Gül Kılıç ile sanığın tahliyesi konusunda mütalaa veren İzmir Cumhuriyet Savcısı Osman Aykurt açığa alındı. Soruşturma kapsamında HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi.

Olay
Altıntaş Mahallesi'ndeki bir markette 16 Ekim 2023'te Semih Kenan Köse (30) ile Sercan B. arasında "omuz atma" sebebiyle tartışma çıkmış, bıçakla yaralanan Köse, kaldırıldığı Urla Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Polis, Sercan B. ile kavgaya karışan kardeşleri Serkan B. ve Taylan B'yi gözaltına almış, şüpheliler tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 kardeş hakkında "iştirak halinde kasten öldürme" suçundan müebbet hapis talebiyle dava açılmıştı.

Önceki duruşmada tutuklu kardeşlerden Serkan B. ve Taylan B. hakkında tahliye kararı verilmişti.