GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Haziran 2016 Cuma 12:42

İzmir’deki paralel operasyonda adliye mesaisi!

İzmir merkezli toplam 4 ilde, polis tarafından düzenlenen 'Paralel yapı' operasyonlarında gözaltına alınan 18 kişiden 2'si ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı, 16 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Paralel yapı' iddialarına yönelik dün sabah saatlerinde İzmir, Manisa, Trabzon ve Uşak'ta eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının, İzmir, Karşıyaka ve Menemen adliyelerinde, Aliağa Şakran Cezaevi ile Foça Açık Cezaevi'nde, zabıt katibi ve infaz koruma memuru olarak görev yaptıkları bildirildi.

Operasyonun, 'FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasına yönelik düzenlendiği bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin 2012 yılında yapılan mübaşir, zabıt katibi ve infaz koruma memuru sınavlarında soruları önceden temin edip, 'FETÖ/PDY' üyelerine verdikleri, bu sorularla sınavları kazanan ve halen görevde olan zanlıların ise 'Paralel yapı' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonları önceden örgüt üyelerine bildirdikleri ileri sürüldü. Emniyette ifadelerine başvurulan şüphelilerden 2'si savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, diğer 16 şüpheli ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (dha)