GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
10 Mayıs 2023 Çarşamba 11:15

İzmir'deki NATO Karargahı'nda grev çanları!

NATO’da devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine önümüzdeki günlerde grev süreci hayata geçirilecek. Sendikanın yüzde 10’luk zam talebine karşı NATO’dan yüzde 1’lik zam önerisi geldi.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – NATO Müttefik Kara Komutanlığı Karargahı’nın İzmir Buca ilçesindeki Orgeneral Vecihi Akın KışlasIı’nda çalışan işçiler arasında örgütlü Türk-İş’e bağlı Harb-İş ile NATO temsilcileri arasında devam eden 30’uncu dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.

Arabulucu görüşmelerinde  de anlaşma sağlanamaması üzerine  sendika önümüzdeki günlerde 60 günlük grev sürecini başlattık. Bu süreçte işçiler arasında grev oylaması da yapılacak.

YÜZDE 10'A KARŞILIK YÜZDE 1
Öte yandan sendika ilk yıl için yüzde 10 ve ikinci yıl için de yüzde 10 zam talebinde bulunurken NATO tarafından ilk yıl için yüzde 1, ikinci yıl için de yüzde 2 zam önerisi geldi.

Sözleşme karargah içinde mekanik, şoför ve temizlik gibi farklı birimlerde çalışan 32 işçiyi ilgilendirirken  işçi maaşlarının 20 bin TL ile 25 bin TL arasında değiştiği öğrenildi.

NATO ÖNÜNDE EYLEM!
Öte yandan sendika yarın (11 Mayıs 2023) Kışla önünde açıklama yaparak NATO yönetimine TİS taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulunacak.