GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Haziran 2024 Pazartesi 14:39

İzmir'de yeni dönem... Sağlıklı kentlere başkanlık yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yeni dönemde Ege Belediyeler Birliği’nin başkanlığını bırakacak. Başkan Tugay, uzun süredir Bursa’nın başkanlık yaptığı Sağlıklı Kentler Birliği’ne başkanlık yapacak. Ege Belediyeler Birliği’ne ise Manisa ya da Denizli’nin başkanlık yapması planlanıyor.

EGEDESONSÖZ - Yerel seçim sonrası CHP’nin belediye sayısını arttırması belediyelerden oluşan birliklerin de şekillenmesine neden oldu. Başta Türkiye Belediyeler Birliği olmak üzere çok sayıda birlik için başkanlar harekete geçti. Partinin, TBB’ye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday göstermesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı bir adım geriye itti.

Türkiye genelinde belediyelerin bütçe ve mali desteğiyle çalışmalar yapan birlikler arasında yer alan Sağlıklı Kentler Birliği’ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlık yapması kararlaştırıldı. Tugay, uzun yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlarına verilen Ege Belediyeler Birliği’ni de bırakmış olacak.  Bursa’nın yürüttüğü sağlıklı kentler yapılanmasına bundan sonra İzmir başkanlık yapacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’in de kontrol ettiği birlik başkanları yapılanmasında Ege Belediyeler Birliği için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ismi geçiyor. İki isimden birisinin olacağı yeni Ege Belediyeler Birliği başkanlığı ile birlikte süreç tamamlanmış olacak.