GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ocak 2017 Pazartesi 14:24

İzmir’de şok eden görüntü: Devlet o köylere fidan gönderdi…

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün kırsal kesimde köylerde ağaçlandırma için gönderdiği fidanların dikilmeden atıldığı belirlendi. Tire’nin köylerinde ortaya çıkan görüntüler pes dedirtirken fidanların dikilip dikilmediğinin kontrolünün de yapılmadığı öğrenildi.

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ - Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yürüttüğü çalışmalar sürerken Tire İlçesi’nden üzüntü veren görüntüler geldi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün orman işletme şeflikleri aracılığıyla köylere gönderdiği çam ağacı fidanlarının hiç dikilmediği, dikilmiş gibi kayıtlara geçildiği ve torbalarla atıldığı belirlendi.



Tire’nin Kürdülü ve Dereli Köyleri’nde yoğun şekilde tespit edilen çam fidanlarının gelişigüzel toplu olarak bir yerlere atıldığı, orman alanlarında görünmeyen yerlere saklandığı ya da kayalık bölgelere dikilmeden toplu bırakıldığı anlaşıldı. 

Gerek yangına maruz kalan gerekse ağaçlandırma yapılacak yerlere fidan gönderen bakanlığın yetkililerinin hiçbir denetim yapmadığı da ortaya çıktı.