GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Kasım 2017 Çarşamba 15:57

İzmir'de köylüleri ayaklandıran madenin arkasında o ismin oğlu çıktı!

İzmir’in Tire İlçesi’nde köylüleri ayaklandıran taş ocağı ve dolomit maden tesisinin kurucuları arasında Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun oğlu Sinan Kanadoğlu çıktı. Köylüler imza toplanken konuyu valiliğe götürecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Tire İlçesi’nde köylülerin tepkisine neden olan dolomit madeni taş ocağı ile ilgili süreç devam ediyor. Üzümlü Köyü sınırları içinde Küçükkale ve Mehmetler Köyleri’nin yakınında Doltaş Madencilik tarafından alınan ruhsata göre yapılacak maden ocağı için köylerin muhtarları bir araya geldi.

Muhtarlar, imza kampanyası başlatırken madenin patlatma ve dinamit sesleri nedeniyle köyde huzursuzluğa neden olacağını belirtti. Yine şiddetli sarsıntı nedeniyle su yollarının değişme riski de gündeme geldi. Köy muhtarları kısa süre içinde İzmir Valiliği’ne giderek konuyla ilgili yetkililere bilgi verecek.

Öte yandan Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden alınan izinde yer alan Doltaş Madencilik Şirketi’nin kurucuları arasında sürpriz bir isim dikkat çekti. Şirket’in Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun oğlu Sinan Kanadoğlu ve ortaklara tarafından kurulduğu belirlendi.

Ticaret Sicil kayıtlarına göre, 2010 yılında kurulan şirkette Kanadoğlu ile birlikte bazı isimler yer alıyor. Zamanla Kanadoğlu ile birlikte ortaklar hisse devri yaparak şirketten ayrılıyor. Şu anda yüksek yapılar ve gökdelenlerin zemin sondaj işini yapan Ege Zemin Şirketi’nin sahibi olan Ramazan Yıldız madeni işleten Doltaş’ın adına tek yetkili isim olarak yer alıyor. Madenin çalışma izni Yıldız’a devredilirken Doltaş’ta son işlemlere göre Ali Çamlıoğlu, Afşin Zağralı gibi isimler bulunuyor. Yine şirketin geçmiş kayıtlarında Tire’de Yeşil Değirmen isimli mekanı işleten Celal Adıbelli’nin de hisseleri görünüyor.