GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Kasım 2017 Çarşamba 09:18

İzmir'de milli piyangocular stresten uyuyamıyor... Bizden alın yoksa batarız!

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Çakmak, "Süper marketlerin sattığı amorti biletlerin parasını kendileri ödemediği için biz ödüyoruz. Bayilerimiz satmadığı biletin parasını ödemek zorunda kalıyor. Bu yıl çok sayıda bayii batma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, bugün Konak ve Karşıyaka bayileri başta olmak üzere tüm bayilerde milli piyango biletlerinin satılacağını ifade etti. Yaklaşık 37 milyon biletin piayasaya süreleceği belirtilirken tam bilet 60, yarım 30, çeyrek bilet ise 15 TL'ye satılacağı belirtildi.

BAYİLER BATIYOR
İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Çakmak, biletlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da süper marketlerde satılmasına tepki göstererek "Bayiler batıyor" dedi. Paşa, çok sayıda bayinin yılda bir kez bilet satmak üzere hazırlandığı, çoğunun bilet alabilmek için para borç ettiğini ancak süper marketlerde satılmasının bayinin iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığını kaydetti.

"STRESTEN İKİ GÜNDÜR UYUYAMIYORUM"
Oda Başkanı Paşa "Biletler bugün bayilerimizde satılmaya başladı. Biletlerin süper marketlerde satılıyor olması bir çok bayinin zor durumda kalacağı anlamına geliyor. Stresten iki gündür uyuyamadım çünkü bayiler ile konuşuyorum çoğu para borç etmiş sağdan soldan. Süper marketlerde satılması bazı bayilerin sonu demektir. Çünkü amorti çıktığında vatandaş süper marektlere gidip parasını alamıyor. Çekilişten sonra süper marketlerde bilet satılmıyor. Ne yapıyor vatandaş, gelip bayilerden parasını alıyor. Bayi 'benden almadın değiştiremem' dediğinde şikayet ediliyor ve hakkında tutanak tutuluyor. Sonuç bayi bilet satmadığı halde, satmadığı biletin parasını ödemek zorunda kalıyor. Satıştan kar etmediği halde elindeki parayı da vermiş oluyor. Süper marketin amortilerini biz bayiler olarak ödüyoruz" dedi.