GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
13 Şubat 2024 Salı 09:36

İzmir’de aylık 400 bin TL’ye kiralık ofis!

Artan konut fiyatlarından iş yerleri de etkilenirken İzmir’de bir rezidanstaki 1+1 ve 685 metrekarelik bir boş ofisin kirasının 400 bin TL olması ilanı göreni şaşkına çevirdi. İZEMDER Başkanı Akgün yeni yapı üretilmediği için kiralık işyerlerine talep patlaması yaşandığını kaydetti. Akgün, "“500 bin TL’ye bile kiraya verilen yerler oluyor" dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Rusya-Ukrayna savaşı, deprem, ardından yaşanan göç ve ekonomideki olumsuzluklarla birlikte konut ve işyerlerindeki fiyatlar astronomik olarak yükseldi. 

Konutların fiyatları normal değerinden 10 katın üzerinde yükseldiği belirtilirken, bu artış iş yerleri kiralarına da yansıdı.

Öyle ki ilan sitelerinde, İzmir’deki 685 metrekare, tadilatı tamamlanmamış, rezidanstaki bir iş yerinin aylık kirası 400 bin TL’yi buluyor.

ÜRETİM OLMAYINCA…
Egedesonsöz’e konuşan İzmir Emlak Kulübü Derneği (İZEMDER) Başkanı Rıdvan Akgün,Başkanı Rıdvan Akgün, “500 bin TL’ye bile kiraya verilen yerler oluyor. Burası ihtiyaçla orantılı daireler. Bu tip yerler oldukça fazla ve müteahhitler üretim yapmadığından ve inşaat maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı mevcut yapılara yöneliyorlar. Pandemi süreci, ekonomik kriz ile Rusya- Ukrayna savaşı, İsrail saldırıları, ihracatın Türkiye’de fazla olması gibi nedenlerden dolayı yeni binalar olmayınca mevcutlara karşı ilgi yükseldi” dedi

‘KİRALIKLARA FAZLA TALEP VAR’
Yeni yapılara ihtiyaç duyulduğunu aktaran Akgün “Ülkemiz, teknolojide de üs olmaya devam ediyor. Bu tip ofislere ihtiyaç oluyor.  Kiralama konusunda fazla talep ile karşı karşıyalar. Son zamanların fenomeni arsalar alıp üzerine depo da yapılabiliyor. Bu tür ofislerde tekstil üretimi bile yapılır.  Ekonomide enflasyonun arttığı bir zamanda, fiyatlarda düşüş beklenmez tam tersi artış söz konusu. Anca fiyatlar yerinde sayabilir. Mevduata göre insanlar bankadan paraları çekip yeni bir yön vermeye çalışıyor. Gayrimenkule yönelmeye başladı. Aralığın 15’inden sonra para da yön değiştirmeye başladı.  Bundan sonra enflasyon zirveyi gördü.” ifadelerini kullandı.