GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Nisan 2016 Pazar 15:56

İzmir basını 'Aytaç Abla'sını unutmadı

İzmir ekonomi basınının sevilen ismi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Kurucularından, İzmir basınının Aytaç Ablası Gazeteci Aytaç Sefiloğlu yaşama veda edişinin 16. yıldönümünde Narlıdere Aşağı Mezarlık'taki mezarı başında anıldı.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu'nun önderliğinde düzenlenen ancak Maruflu’nun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in yanı sıra Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hicran Özdamar, EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Demircan, ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı.  

Anma etkinliğinde gazetecilik meslek kuruluşlarının temsilcileriyle genç meslektaşları, erken yaşta yaşama veda eden EBSO Basın Müşaviri, gazeteci Aytaç Sefiloğlu'na ilişkin anılarını, duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, onun genç gazeteciler için rol model olduğunu vurgularken eşi Macit Sefiloğlu ise, Aytaç’ın ilkelerinin genç gazetecilerde bulduğu yansımadan duydukları kıvancı dile getirdi. 

AYTAÇ SEFİLOĞLU KİMDİR?
Aytaç Sefiloğlu, 23 Mayıs 1960’ta Sivas’ta doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle orta ve lise eğitimini Sakarya’da tamamlandı. 1977 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler Bölümüne girdi. 1980 yılında üniversite eğitimi burada tamamladı. Tunceli Lisesi’ne öğretmen olarak atanan Sefiloğlu, 2 aylık süre sonunda bu görevinden istifa etti.
 
Daha sonra İzmir’e yerleşen Sefiloğlu, Yeni Ekonomi Gazetesi’nde muhabir olarak gazetecilik hayatına başladı. Ticaret Gazetesi ve Söz Gazetesi’nde ekonomi muhabirliği yapan Sefiloğlu, 1987 yılında meslektaşı Macit Sefiloğlu ile evlendi. Söz Gazetesi’nin yayın hayatına son vermesi ile birlikte 1987 yılında Yeni Asır Gazetesi’ne geçen Sefiloğlu, 1994 yılına kadar burada muhabirlik ve editörlük görevlerini yürüttü.