GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Temmuz 2017 Perşembe 14:15

İzmir Barosu'nda göç tartışıldı

İzmir Barosu “Adalete Erişim Hakkı Çerçevesinde Göç ve İltica Alanında Avukatlık" başlıklı bir panel düzenlendi. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir'de geri gönderme merkezlerinde yaşanan sıkıntıların rapor haline getirilerek kitaplaştırıldığını belirtti.

İzmir Barosu tarafından düzenlenen çalışmanın moderatörlüğünü İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu Koordinatörü Gizem Öykü Başkaya yaptı. Çalışmaya Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Neva Övünç Öztürk, Mültecilerle Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eda Bekçi ve İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu Üyesi Ayşegül Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, avukatların İzmir'de geri gönderme merkezlerinde tercüman ve vekalet verme başta olmak üzere ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, bu merkezlerde avukatların zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Başkaya, aksine hükümler olmasına rağmen geri gönderme merkezlerine sadece avukatların girebildiğini ifade ederek “Hazırlanan bu rapor da aslında bizim üzerimizdeki bu yükün sonucu doğdu" dedi. (DHA)