GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Ocak 2016 Cumartesi 16:00

İzmir Ankara’yı andı: Bir isim de sen yaz!

İzmir Halkevleri tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan etkinlikte 10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden 100 kişinin adı renkli kumaşlara yazıldı.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - 'Bir isim de sen yaz' sloganıyla çağrı yapan İzmir Halkevleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlediği etkinlikte, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden 100 kişinin adını renkli kumaşlara yazdı.

Yaşlılık 2 saat süren etkinliğe öğrenci kolektifleri ve caddeden geçen vatandaşlar da katıldı. Kısa tiyatro gösterilerin yapıldığı etkinlikte şarkılar eşliğinde hayatını kaybeden 100 vatandaşın adı renkli boyalarla renkli kumaşlara yazıldı.

UNUTMADIĞIMIZI HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Halkevleri adına açıklama yapan Uğur Göçmüş barış talepleri olduğunu vurgulayarak, "Bizim barış talebimiz var, arkadaşlara sözümüz var. Ankara Katliamı üzerinden 3 ay geçti. Ne bu katliamı unutacağız ne arkadaşlarımızın isimlerini ne de katilleri unutacağız. Hesabını sorumlulardan soracağız. Bugün 100 arkadaşımızın isimlerini kumaşlara yazdık. Fırçanın ucundan tutan, barışa kardeşliğe gönül veren herkese teşekkür ederiz. Mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Ankara Katliamı'nın üçüncü ayında hayatını kaybedenleri anmak üzere yarın saat 10.04'te Alsancak Garı önündeki anma için çağrı yapan Göçmüş, "Arkadaşlarımızı unutmadığımızı, hesabını soracağımızı haykırmaya devam edeceğiz" dedi.