GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Ocak 2016 Cumartesi 15:44

Flaş! Alsancak karıştı: 29 HDP’li ile 2 CHP’liye gözaltı!

HDP'li kadınların Alsancak'taki eylemine polis müdahale etti. HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan'ın da aralarında olduğu 29 kadın gözaltına alındı. Gözaltılar sırasında çıkan tartışma da CHP İl Gençlik Kolları Eski Sekreteri Sepetçi ve CHP üyesi Pazarcı Emniyet’e götürüldü.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Fidan Saylemez'in ölüm yıldönümünde HDP İl Kadın Koordinasyon kurulu üyeleri Alsancak’ta eylem yaptı.

Silopi’de geride kalan haftada çatışmada ölen 3 DTP yöneticisinin de anıldığı ve sokağa çıkma yasaklarının da protesto edildiği eylemde basın açıklaması öncesi atılan sloganlar nedeniyle polisten müdahale geldi.

Çevik kuvvet ekipleri gruba ait döviz ve pankartları toplarken Kıbrıs Şehitleri Caddesi bir anda karıştı. Müdahalede aralarında HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın da bulunduğu 29 kadın gözaltına alındı.


 

CHP'Lİ GENÇLERE DE GÖZALTI
Öte yandan gözaltılar sırasında uygulamaya tepki gösteren CHP İl Gençlik Kolları Eski Sekreteri Şule Sepetçi ve CHP üyesi Cihan Pazarcı ile güvenlik güçleri arasında tartışma çıktı. Ekipler Sepetçi ve Pazarcı'yı da gözaltına aldı.