GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Mayıs 2023 Salı 09:28

İZİKAD'dan 'seçim' ve 'piyasa' yorumu: Acilen güven ortamı yaratılmalı

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, “Seçim sonuçları ne olursa olsun kısa veya uzun dönemde ülkemizin, iş insanlarımızın ya da vatandaşımızın zarar görmemesi gerekir. Bunun için de acilen güven ortamı yaratılması ve uygulanabilir politikaların geliştirilmesi gerekir. Hukuk ve adaletin tam olarak uygulandığı zeminlerde kayganlık da olmayacaktır” dedi

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin tamamlanan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Milletvekili seçimlerinin ardından Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu. Başkan Sezgin ekonomide acilen güven ortamının sağlanması gerektiğini vurguladı.

GÜNDEM HIZLA EKONOMİYE DÖNMELİ
Başkan Betül Sezgin, ikinci turun ardından gündemin hızla ekonomiye dönmesi gerektiğini işaret ederek "14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Milletvekili seçimlerini tamamladık. Öncelikle demokrasinin bayramı kabul edilen seçimlerin tüm ülkemizde barış içinde, huzurla tamamlanmış olmasından dolayı mutluyum. TBMM Milletvekilliği sonuçlarının tüm ulusumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yeni yasama döneminde tüm vekillerimizin Türkiye’yi öne koyan, Türkiye’nin çıkarları ve geleceğini merkeze alan bir anlayışla çalışacaklarına inancım tamdır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üç adayında yüzde 50 barajını geçememiş olması, 15 gün sonra ikinci turu da beraberinde getirmiştir. İkinci tur Cumhurbaşkanı seçimlerinde de ülkemizin huzur içinde demokrasinin bu gereğini yerine getireceğini ve yeni Cumhurbaşkanımızı 5 yıllığına belirleyecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ülkemizin hızla ekonomi gündemine dönmesi gerektiğini düşünüyor, yüksek enflasyon ve dış ticaret açığının düşürülmesini ve başta her geçen yıl azalan Gayri Safi Milli Hasıla’yı yükseltmeye odaklanacak girişimlere emin adımlarla başlamalarını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

BELİRSİZLİK DÖNEMİ
Ekonomide yaşanan belirsizliğin yatırımları olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Sezgin, "Ekonomik olarak içinde bulunduğumuz bu dönemi belirsizlik olarak kabul edersek, bu süreç her türlü yatırımı ya da ekonomik faaliyetleri de ciddi bir şekilde etkiliyor. Bir an önce piyasalarda güven ortamının sağlanması gerekir. Türk lirasının değer kaybetmeye tahammülü olmadığı bu ortamda en ufak tasarrufun dövize yatırmak istenildiği bir dönemdeyiz. Seçim sonuçları ne olursa olsun kısa veya uzun dönemde ülkemizin, iş insanlarımızın ya da vatandaşımızın zarar görmemesi gerekir. Bunun için de acilen güven  ortamı yaratılması ve uygulanabilir politikaların geliştirilmesi gerekir. Hukuk ve adaletin tam olarak uygulandığı zeminlerde kayganlık da olmayacaktır. Umarım tüm ülkemiz için her şey çok güzel olacaktır" dedi.