GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:40

İtfaiye önünde eylem: Bu iş yerinde sendikal baskı var!

TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube, İzmir İtfaiye Dairesi’nde baskıya maruz kaldıklarını açıkladı. Açıklamada “İşe yeni başlayan meslektaşlarımızın işe başlama evraklarına sanki doğal bir prosedürmüş gibi bir sendikanın üyelik formu dahil edilip doldurtulmuş, bir sendikanın lehine başkalarının aleyhine işlem yapılarak sendikal örgütlenme özgürlüğüne alenen müdahale edilmiştir” denildi. Sendika ayrıca buna karşı çıkan üyelerinin savunmasının istendiği bildirildi.

EGEDESONSÖZ- TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube, İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

Sendikadan yapılan açıklamada işe alımlar esnasında personelin yasal bir prosedürmüş gibi başka bir sendikaya üye yapıldığını, buna karşı çıkan üyelerinin ise ifadeye çağrıldığını açıkladı.

Sendsikadan yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

SENDİKAL TERCİH ÖZGÜR İRADE İLE YAPILIR; İŞVERENİN İŞBAŞI EVRAKLARI İLE DEĞİL!

Değerli Dostlar,

Sendikamız TÜM BEL-SEN, kurulduğu günden bu yana belediye emekçilerinin ekonomik, sosyal, demokratik haklarını korumak, geliştirmek ve ileriye taşımak için mücadele etmektedir. Belediye emekçileri içerisinde halkın canını ve malını, kentin ormanlarını, yaşam alanlarını, sokaklarını yangınlar, depremler, seller gibi felaketlerde canı pahasına koruyan İzmir İtfaiyesi emekçileri çözülmeyi bekleyen birçok sorunla yüz yüzedir.

*Personel eksikliği

*Zamanında verilmeyen kılık kıyafetler

*Keyfi görevlendirmeler

*Yasa ve yönetmelikte olmayan kadroların verilmesi

*Binaların uygun olmayan fiziki koşulları

*Şoförlerin kasko sorunu

*Kullandırılmayan izinler

*İzinli günlerde çağırılan görevler

*Deprem ve afet dönemindeki plansızlıklar

*Yeterli olmayan kurum içi eğitimler

Bütün bunlar ve daha da fazlası her bir itfaiye emekçisinin şu veya bu şekilde karşılaştığı sorunlar, herhangi bir arkadaşımıza sorulduğunda bunlara yenilerini de rahatlıkla ekleyebilir.

Hal böyleyken itfaiye emekçilerinin İdare tarafından çözülmeyi bekleyen sorunları ortadayken, İtfaiye içerisindeki çözüm makamında olanlar mesaisini bunlara harcamak yerine konumu ve nüfuzunu sendikal örgütlenmeye müdahale etmeye harcamaktadır. İşe yeni başlayan meslektaşlarımızın işe başlama evraklarına sanki doğal bir prosedürmüş gibi bir sendikanın üyelik formu dahil edilip doldurtulmuş, bir sendikanın lehine başkalarının aleyhine işlem yapılarak sendikal örgütlenme özgürlüğüne alenen müdahale edilmiştir. Ortada açık bir görevi kötüye kullanma varken ve İdare tarafından görevini kötüye kullananlara soruşturma açılması gerekirken aksine duruma itiraz eden Şube Yürütme Kurulu üyemizden ve üye arkadaşımızdan savunma istenilmiştir.

İtfaiye idaresinin bu tarafgir tutumuna karşı sendikal hak ve özgürlükleri savunmak, itfaiyede yaşanan sorunları ve eksiklikleri yeni süreçte Belediye yönetimine güçlü bir şekilde dile getirmek için bugün buradayız.

Tüm Bel-Sen Olarak;

-Biz yetkimizi emekçilerden aldık. Üyelerimizin bize sunduğu iradeyi kimsenin bir takım usulsüzlüklerle gasp etmesine izin vermeyeceğimizi,

-İdare tarafından, dayanaktan yoksun, mesnetsiz iddialar ile arkadaşlarımız hakkında yürütülen soruşturmayı kabul etmediğimizi,

-İtfaiye Teşkilatı gibi köklü bir teşkilatın emekçilerinin yaşadığı sorunların çözümü noktasında mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna buradan ifade ediyoruz.

Birleşe birleşe kazanacağız!

TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube