GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Mart 2016 Pazar 09:28

İTB Başkanı Kestelli'den 'Ali Ağa'ya sert çıkış

İTB Başkanı Işınsu Kestelli, İş adamı Ali Ağaoğlu’nu İstiklal Caddesi saldırısı ile ilgili, ”insanlar fakir karanfil bırakıyor” ve eşi ile “benim ortanca hanım” ifadelerine ateş püskürdü. İfadelerin yasa dışı olduğunu söyleyen Kestelli savcıları göreve çağırdı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, hafta sonu için yazdığı köşe yazısında  geçtiğimiz günlerde Ali Ağaoğlu’nun  bir basın açıklamasında İstanbul Taksim’de yaşanan canlı bomba saldırısı ve eşiyle ilgili ifadelerine ateş püskürdü.

İSTANBUL SALDIRISINI VE ‘ORTANCA HANIM’
Işınsu Kestelli yazısında özellikle İstanbul’da yaptığı inşaat yatırımlarıyla dikkat çeken iş adamı Ali Ağaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde çıkan ''O gün ortanca hanımın doğum günü vardı, Boğaz'a yemeğe götürecektim. Bir anda aklıma geldi, hanımı ve oğlumu aldım. 15 senedir İstiklâl Caddesi'ne gitmemiştim, güzel bir nostalji oldu. Gittim, millet fakir, olayın yaşandığı yere karanfil bırakıyordu ben gül bıraktım” ifadelerini hedef aldı.   

BEYNİMDEN VURULMUŞA DÖNDÜM
“Yazıklar olsun” sözleriyle başlayan yazıda Ağaoğlu’nun ifadelerini duyunca inanamadığını dile getiren Kestelli, “İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden olan ancak hem bazı projeleri hakkındaki iddialar hem de yaşam tarzıyla zaman zaman şimşekleri üzerine çeken Ali Ağaoğlu'nun sözleri, beni adeta beynimden vurulmuşa çevirdi. Ali Ağaoğlu’nun  nostalji yaptığını söylediği yer, canlı bombanın 4 insanı öldürdüğü,39'unun da yaralanmasına sebep olduğu Beyoğlu... Ucuz dediği kırmızı karanfil, tüm dünyada yaşanan olaylardan dolayı duyulan üzüntünün ve hayatını kaybeden insanlara duyulan saygının ifadesi; yani parayla pulla alâkası yok” dedi.

SAVCILARIN HAREKETE GEÇMESİ GEREKİYOR
Ağaoğlu’nun ifadelerinin suç teşkil ettiğini söyleyen Kestelli, Türk savcılarını göreve çağırdı. Işınsu Kestelli yazısını şu sözlerle sürdürdü: “ Hadi bunları hadsizlik bilgisizlik diyelim ya bir basın toplantısında, onlarca insanın önünde eşiyle ilgili sarf ettiği ifadeye ne demeli? ‘Ortanca hanım’ ne demek? Yani büyük ve küçük eşler de söz konusu... Türk kanunlarına göre bir kişinin birden çok kişiyle evlenmesi yasal değil, yani Ali Ağaoğlu'nun bu sözleri üzerine savcıların harekete geçmesi gerekiyor...“

BARİ İÇİNİZDEN BİR ADAM ÇIKABİLSEYDİ
“Ali Bey'in yıllardır kapatılamayan bazı toplumsal yaralar ve çevresinden tepki görmemesi sebebiyle bunu normal kabul ettiğini varsayalım, insanın eşine hiç mi saygısı olmaz? ‘Ortanca hanım’ diyeceğine ‘Eşimin doğum günüydü’ dese yaşadığı hayat saygınlık kazanmazdı belki ama en azından eşine saygısızlık etmemiş olurdu. Bir çift sözüm de Ali Ağaoğlu basın toplantısı gibi ciddi bir ortamda bu sözleri sarf ettiğinde o salonda bulunup kahkahalarla gülenlere… Bari içinizden bir adam çıkabilseydi; yazık, çok yazık!”