GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ocak 2016 Pazar 12:45

İşte İzmir'in yeni miting alanları!

İzmir'de 2016 yılının yürüyüş güzergahları ve toplanma alanlarını belli oldu.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği 2911 sayılı kanuna göre İzmir’deki toplantı alanlarını belirledi. Valilik tarafından yayınlanan genelgede 2016 yılında İzmir’i merkez ilçelerinde toplanma alanları, yürüyüş güzergahları, miting alanı, afiş ve pankart asılacak yerler teker teker düzenlendi.

Açıklanan listede belirlenen yerler şöyle sıralandı;

Balçova
Balçova’da, toplanma alanı olarak Üçkuyular Feribot İskelesi, Levent Marina önü, miting alanı Süleyman Demirel Meydanı olarak belirlendi.  Yürüyüş güzergahı, Levnet Marina önünden Haydar Aliyev Bulvarını takiben İnciraltı Deniz Bilimleri Enstitüsü önünden sağa dönülerek Süleyman Demiral Meydanı’nda son bulacak.  

Bayraklı
Bayraklı’da toplanma yeri ve miting alanı Mansuroğlu Mahallesi’ndeki Aydemir Plaza yanındaki boş alan ile Smyrna Meydanı olarak belirlendi.

Bornova
Bornova’da toplanma alanı Aşık Veysel Rekreasyon alanı, Bornova Cumhuriyet Meydanı ise miting alanı olarak belirlendi.  Yürüyüş güzergahı kapsamında Rekreasyon önünden Gediz Caddesi ve Mustafa Kemal Caddesi güzergahından Bornova Cumhuriyet Meydanı’na çıkan yol kullanılacak.  

Buca
Buca’da toplanma yeri Koşuyolu Caddesi ile Uğur Mumcu Caddesi’nin kesiştiği alan, miting alanı ise hipodrom yanındaki Semt Spor Sahası olarak belirlendi.

Gaziemir
Gaziemir Merkez Bölgesi’nin toplanma alanı ve miting yeri Abdullah Arda Meydanı, Sarnıç Bölgesi’nin toplanma alanı Sarnıç Meydanı, miting alanı ise Sarnıç Cumhuriyet Meydanı olarak belirlendi.

Güzelbahçe
Güzelbahçe’de toplantı miting alanları, Atatürk Mahallesi otobüs Son Durağı, Yalı Mahallesi Vapur İskelesi önü, Uğur Mumcu Meydanı, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Atatürk Meydanı, Çamlı Mahallesi Atatürk Meydanı, Küçükkaya Mahallesi Muhtarlık önü, Payamlı Mahallesi Sarnıç mevkii olarak belirlendi.

Karşıyaka
Karşıyaka’da toplanma alanı İnsan Hakları Parkı ve Demokrasi Meydanı olarak belirlendi. Yürüyüş güzergahı ise İnsan Hakları Parkı’ndan hareket edilerek, Cemal Gürsel Caddesi ve Hasan Ali Yücel Bulvarı’nı takiben Demokrasi ;Meydanı’nda son bulacak.

Konak
Konak’ta toplanma alanı Alsancak Vapur İskelesi önü ve Cumhuriyet Meydanı; miting alanı ise Gündoğdu Meydanı  olarak belirlendi. Cumhuriyet Meydanı ve Alsancak Vapur İskelesi önünden Gündoğrdu Meydanı’na çıkılacak.   

Narlıdere
Narlıdere’de Toplanma ve miting alanı Ahmet Priştina Demokrasi Meydanı olarak belirlendi. Güzel sanatlar Fakültesi kavşağı Türkan saylan Caddesi girişi yanında bulunan Mustafa Yücel Özbilgin parkı önü ile Mithatpaşa Caddesi’ni takiben otoban girişi 9 Eylül kavşağı arasında kalan kısım olarak belirlendi.

Karabağlar ve Çiğli’de ise toplantı ve miti,n alanı bulunmamaktadır ifadeleri kullanıldı.