GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Ocak 2016 Pazar 11:24

İzmir Kent Konseyi'nden Silivri nöbeti

İzmir Kent Konseyleri Birliği gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ e destek olmak için Silivri Cezaevi önünde devam eden “Umut Nöbeti” ne destek verdiler.

İzmir’ deki 25 Kent Konseyi’ ni temsilen Silivri’ye gelen konsey üyeleri yaptıkları açıklamayla da gazetecilere destek vererek haber alma ve basın özgürlüğünün Anayasa’ da da güvence altına alındığının altını çizdiler.

Görevini yapan bütün gazetecilere yapılan her türlü baskıyı İzmir Kent Konseyleri Birliği temsilcileri gazetecilerden beklentilerinin de haber alma özgürlüğüne hizmet etmeleri  olduğunu vurguladılar.

Silivri’ ye gelmek için özellikle Ocak ayını seçtiklerini belirten konsey temsilcileri bu ayda demokrasi adına Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Hrant Dink gibi önemli kayıplar verildiğini, demokrasi adına tutulan bu nöbette bu değerli isimleri de saygı ile anmak istediklerini de sözlerine eklediler.

Kendilerine verdikleri destek için Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ ye ve Avcılar Kent Konseyi’ ne teşekkür eden İzmir Kent Konseyleri Birliği temsilcileri bir dahaki Silivri ziyaretlerinde Can Dündar ve Erdem Gül’ ü özgürlüğe götürmek istediklerini dile getirerek açıklamalarını bitirdiler.