GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarifler
30 Mart 2017 Perşembe 09:42

Irish Stew (İrlanda usulü güveç)

İrlanda'nın çok ünlü güveci var bugün menüde. Aslında bizim kuzu kapamadan domatesi- biberi çıkarın, kırmızı soğan kullanın aynı yemek ve lezzet.
MALZEMELER 
4-6 parça kemikli kuzu boyun (maalesef kemiksiz et aynı tadı vermiyor) 
Bir büyük kırmızı soğan 
5-6 orta boy patates
iki orta boy havuç 
6 diş sarımsak 
bir avuç maydonoz
kekik
karabiber 
Tuz

YAPILIŞI
Etlerimizi birkaç kez sudan geçiriyoruz. Kanı iyice temizlendikten sonra geniş bir tencerede etler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat orta ateşte kaynatıyoruz.  O sırada patatesleri ikiye veya üçe iri parçalar halinde bölüyoruz.  Havuçları da beşer parçaya bölmek yeterli. Kırmızı soğanı dörde bölüyoruz. En son patatesler olmak üzere sırayla kaynayan etin içine ilave ediyoruz.  Tuz, biber ve bıçak üzerine bastırılarak ezilmiş sarımsağı da ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyu azalırsa içine sıcak su ilave ediyoruz. Yemeğin içine hiç yağ koymadık dikkat ederseniz. Çünkü kuzu boyun eti yeterince yağlı bir kısımdır.   Yemeğin suyunu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Çorba gibi olmamalı. Malzemeler hizasında olmadı yeterlidir.
Altını kapamadan on dakika önce kekik ve ince kıydığımız maydanozları ilave ediyoruz.  İrlanda'da bu yemeğe ünlü biraları Guinness'i de ilave ediyorlar ama bizim damak zevkinize uyduğunu söyleyemem. Tercih sizin. Afiyet olsun.