GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
14 Nisan 2022 Perşembe 11:47

İNGEDER'den yetkililere çağrı: Toprak sahipleri sermayeye yeniliyor!

İnciraltı ve Bahçelerarası'ndaki toprak sahiplerinin topraklarını satmak zorunda kaldığını, kendisine gelen bir mesajla paylaşan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "Planların gecikmesi ve İzmir erkanının da yeterince ilgilenmemesi nedeniyle bir bir İzmirli toprak sahibi sermayeye yenik düşüyor. İnanın kaybeden ülkemiz, İzmir ve İzmirli oluyor, endişeliyiz" dedi

EGEDESONSÖZ - İzmir'de planlama süreci yılan hikayesine dönen ve hep 'önümüzdeki aylarda tamam' yorumları yapılan İnciraltı ve Bahçelerarası'nda vatandaşların meraklı bekleyişi devam ediyor.

Uzun yıllardır süren planlama sürecinin aksaması sonrası bölgede, sık sık 'topraklar el değiştiriyor' dedikoduları dolaşırken, bölge halkı kendini daha rahat ifade edebilmek için İnciraltı Gelişim Derneği'ni kurmuştu. Dernek Başkanı Tayfun Karabulut'ta birçok açıklamasında 'topraklar el değiştiriyor' iddialarında bulunurken, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine gelen bir mesajı paylaşarak yetkililere seslendi.

ENDİŞELİYİZ!
İzmirli toprak sahiplerinin sermayeye yenik düştüğünü vurgulayan Karabulut, "İnciraltı Gelişim Derneği olarak son dönemde hızla artan izale-i şuyu davaları ile, İzmirli toprak sahibi komşularımızdan gelen aramalar ve mesajlarla artık kahroluyoruz. Geldiğimiz noktada İnciraltı ve Bahçelerarası’ndaki toprağını  artık satmak istemeyen İzmirli toprak sahiplerin yerlerini almak üzere çalışılıyor. Şirketlerin adeta hukukun arkasından dolaşarak dava açıp icra yoluyla yerlerini almak istiyorlar.  Unutulmasın! İzmir’in mücevheri olan İnciraltı ve Bahçelerarası’nı;  gerçek sahipleri olan beş nesildir yaşam sürdüren has İzmirli toprak sahibi aileler koruyarak bugüne getirdi.   Planların gecikmesi ve İzmir erkanının da yeterince ilgilenmemesi nedeniyle bir bir İzmirli toprak sahibi sermayeye yenik düşüyor.  İnanın kaybeden ülkemiz, İzmir ve İzmirli oluyor, endişeliyiz" ifadelerini kullandı.