GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
11 Nisan 2022 Pazartesi 13:06

Plan değişikliği yargıya taşınmıştı... Özelleştirme satışa çıkardı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, belediye sosyal tesis ve belediye hizmet alanıyken yaptığı plan değişikliği ile ticaret alanına çevirdiği parseli satışa çıkardı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, aralarında İzmir’in de olduğu altı ilde 11 hazineye ait taşınmaz için daha satış kararı aldı. 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek ihaleler kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Başkanlığın İzmir’de satışa çıkardığı parsel Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’nde yer alıyor. Tapuda 624 ada 10 parsel olarak kayıtlı arazi özelleştirme kapsamına alınmıştı. 6 bin 667 metrekare büyüklüğündeki parselin geçici teminat bedeli 2 buçuk milyon lira olarak belirlendi.

PLANLAR DEĞİŞTİRİLDİ
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, söz konusu parseli de içine kapsayan 11 bin 891 metrekare büyüklüğündeki 624 ada 8 parsel için 2019 yılında plan değişikliği yapmıştı. Plan değişikliği ile birlikte parsel 6 parçaya bölündü.

KAMUSAL ALANLAR KALDIRILDI
‘Belediye hizmet tesis alanı’ ve ‘belediye hizmet alanı’ olarak belirlenen bölgenin statüsü ‘ticaret alanı’ olarak değiştirildi. Statü değişikliği ile birlikte 2,40 emsal hakkı tanırken ve 6 kata kadar yapılaşma izni verildi.

BEGOS, YURT VE KAMPÜS KARŞISINDA
Parsel, Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi, Yüksek Öğrenim Kredi Kız Yurdu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nün karşısında yer alıyor. Plan değişikliği TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşınmış ancak mahkeme odanın itirazlarını kabul etmemişti.