GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Ağustos 2022 Çarşamba 09:13

İlk proje tarihe takılmıştı... HABAŞ’tan yeni başvuru!

Aliağa’da kurmak istediği soğuk haddahane Kyme Antik Antik kentinden dolayı veto yiyen HABAŞ yer değişikliği yaparak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi’nin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi, Aliağa’daki işletmesini büyütmek için hakarete geçmiş ve geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kapısını çalmıştı.

Proje tanıtım dosyasını inceleyen Bakanlık Kyme Antik Kenti Arkeolojik SİT bölgesinde kalan tesise ÇED Yönetmeliği' nin 6'ncı maddesi uyarınca veto vermiş ve proje tanıtım dosyasını iade etmişti.

YER DEĞİŞTİRİLDİ
Başvurusu geri çevrilen Habaş yer değişikliği yaparak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bir kez daha proje tanıtım dosyası sundu. Proje alanını Çakmaklı Mahallesi’nden Bozköy Mahallesi’ne taşıyan şirket kapasitede ise bir değişikliğe gitmedi. 9 adet ana ünite ve 4 adet yardımcı üniteden oluşturulması planlanan tesisi İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda sanayi bölgesi yer alıyor.

Yeni proje ile ilgili ‘çevresel etki değerlendirme’ sürecini başlatan bakanlığın önümüzdeki günlerde halkın katılımı toplantısı tarihini duyurması bekleniyor.