GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Ağustos 2022 Salı 15:01

Bakanlık düğmeye bastı… İki ilçede 5 milyonluk satış!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü Urla ve Foça ilçelerinde yer alan toplam 2 adet taşınmazını satış listesine çıkarma kararı aldı. 1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek satışların beklenen tutarlar üzerinden tamamlanması halinde bakanlığın kasasına toplam 5 milyon 260 bin TL’nin girmesi bekleniyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü, İzmir ili içerisinde yer alan 2 adet taşınmazın satışı için düğmeye basma kararı aldı.

Türkiye ve İzmir'in iki farklı turizm cenneti olan Urla ve Foça’da harekete geçen  bakanlık yetkilileri, Foça  Yenifoça Mahallesi’nde bulunan 330 metrekare büyüklüğünde ve imar durumu 1/1000 ölçekli Yenifoça Uygulama İmar Planı Revizyonunda Ticaret Turizm Konut Alanı ve ayrık nizam 2 kat planlı alan  alan için muhammen bedel olarak 1 milyon 650 bin TL belirledi.

URLA
Urla Denizli Mahallesi’nde yer alan bin 793,14 metrekarelik taşınmaz içinde satış kararı alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, zeytinlik vasfı bulunan ve imar durumunda 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Tarımsal Niteliği Korunacak özel Mahsul Alan, 1/25000 Ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni planında Tarımsal Niteliği Korunacak Alan, 1/100000 Ölçekli İzmir Manisa Çevre Düzeni Planı’nda Tarım Alanı olarak kayıtlı olan taşınmaz için 3 milyon 610 bin TL muhammen bedel belirledi.

1 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan ihaleler açık artırma usulü ile yapılacağı duyururken, ihale saati ise Foça için 10:00, Urla 11:00 olarak açıklandı.